Yıldız Enerji Elektrik Üretim A.Ş.'nin Bodrum'da yapmayı planladığı rüzgar enerji santralleri (RES), çevreye ve tarihi alanlara vereceği zararlar sebebiyle iptal edildi. Bunun üzerine firma bölgeye yakın bir yerde "ÇED Gerekli Değildir" kararı çıkararak RES kurmaya kalktı. Bunun üzerine köylüler bir kez daha ayaklandı. 

Bodrum'da köylüler RES'e karşı ayaklandı

Çamlık, Güvercinlik, Pınarbelen, Yalıçiftlik, Kumköy ve Kızılağaç köylerinin sakinleri, RES projesinin iptali için Muğla 1. İdare Mahkemesi'nde dava açtı. Davanın avukatlığını ise Remzi Kazmaz üstlendi. Avukat Remzi Kazmaz, Karadeniz'deki derelere kurulan hidroelektrik santrallerine karşı açtığı davalarla tanınmıştı. 

Ahmet Yavuz Cumhuriyet'ten ayrıldı: Yaşına saygım nedeniyle ağır bir karşılık vermedim Ahmet Yavuz Cumhuriyet'ten ayrıldı: Yaşına saygım nedeniyle ağır bir karşılık vermedim

"Bodrum'un kimliğini koruyan projeler üretilsin"

Köylüler, RES'lere değil bu RES'lerin kurulduğu yere karşı olduklarını belirtti. Danıştay kararı olmasına rağmen firmaya aynı yerde "ÇED Gerekli Değildir" kararının verilmesine tepki gösterdi. "Yatırımcılar, Bodrum'un kimliğini koruyan projeler üretsin" diyen Avukat Remzi Kazmaz, Bodrum halkının ve kamunun yararına olmayan projelere izin verilmeyeceğini ifade etti.