5 yaşındaki Zeynep'in kahreden ölümü...15 gün sonra ölümüne neden olan sürücüye tahliye! 5 yaşındaki Zeynep'in kahreden ölümü...15 gün sonra ölümüne neden olan sürücüye tahliye!

CHP'li Mahmut Tanal, 'Hiç bir zaman var  olmadı' denilen tarihi vazoların peşine düştü... CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Cumhurbaşkanlığı Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı’na bağlı Dolmabahçe Sarayı’nda muhafaza edilen, Osmanlı Padişahı Sultan Abdülmecid’den kalma, her biri ağırlığı 46 kilogram olan som altından 2 vazonun akıbetini Meclis gündemine taşımış ve altın vazoların nerede olduğunu, kaçırıp kaçırılmadıklarını sormuştu.

"HİÇBİR ZAMAN VAR OLMADI"

Milli Saraylar Başkanlığı Mahmut Tanal’ın iddiası üzerine yazılı bir açıklama yaptı.  “Milli Saraylar’ın envanterinde yer alan 300 bini aşkın taşınabilir tarihi eserler içerisinde iddia edildiği gibi ’46 kilogram ağırlığında som altından 2 adet vazo’ hiçbir zaman var olmamıştır” denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Milli Saraylar Başkanlığı, 16 Haziran 2021 tarihinde CHP Milletvekili Mahmut Tanal’ın Dolmabahçe Sarayı ile ilgili kamuoyunu yanıltma amaçlı, mesnetsiz ve kasıtlı iftiraları üzerine açıklama yapma gereği duymuştur. Milli Saraylar’ın envanterinde yer alan 300 bini aşkın taşınabilir tarihi eserler içerisinde iddia edildiği gibi ’46 kilogram ağırlığında som altından 2 adet vazo’ hiçbir zaman var olmamıştır.

Doğal olarak eser var olmadığı için, hiçbir zaman Tanal’ın iddia ettiği gibi tefriş ve sergilemede de yer almamıştır. Bu nedenle, ‘Vazolara ne oldu?’, ‘Vazolar kaçırıldı mı?’ soruları da anlamsız ve art niyetlidir. Milli Saraylar, geçmişte olduğu gibi bugün de sorumluluğundaki tarihi ve kültürel hazineleri koruma ve en iyi şekilde geleceğe aktarma konusundaki hassasiyetini kararlılıkla sürdürecektir. Söz konusu iddialarla ilgili hukuki yollara başvurulmuştur.”

"BU ESERLER NEREDE?"

CHP’li Mahmut Tanal, Milli Saraylar’ın bu açıklamasının ardından sosyal medya hesabından konuya ilişkin bir başka paylaşım yaptı. Tanal, bu kez söz konusu tarihi eserlerin fotoğraflarını paylaştı ve şunları kaydetti:

tarihi vazo