Manisa'da 3 yıl önce bipolar bozukluk tanısı konulan 19 yaşındaki Bülent Koçak 24 Eylül 2016 tarihinde Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ne yatırıldıktan 2 gün sonra yaşamını yitirmişti. Gencin ölümüne ilişkin açılan dava sürecinde, Adli Tıp Kurumu hazırladığı rapora göre görevli hemşireleri kusurlu bulundu.

Fenerbahçe'nin yıldızı Arda Güler rekor bedelle Real Madrid'e transfer oldu! Fenerbahçe'nin yıldızı Arda Güler rekor bedelle Real Madrid'e transfer oldu!

Aile, ihmali olanların tutuklanmasını istiyor

Gencin ani ölümünden şüphelenen aile tarafından otopsi yapılması talebi gelmesi üzerine İzmir’de yapılan otopside kesin ölüm sebebi belirlenemedi. Otopsi dosyaları İstanbul Adli Tıp Kurumu 1’inci Adlı Tıp İhtisas Kuruluna gönderildi.

Kuruldaki 11 hekimin oy birliğiyle ‘işinin takibinden sorumlu olan hemşirenin kusurlu eylemiyle kişinin 26.09.2016 tarihindeki ölümü arasında illiyet bağı bulunduğu oy birliğiyle mütalaa olunur’ kararını vermesinin ardından açılan davada, ihmali olduğu iddia edilen  A.Ç., N.Y., ve F.K., ‘Taksirle ölüme neden olma’ suçuyla yargılandı. 

300 bin lira tazminat alacak olan aile, tutuksuz olarak yargılanan hemşirelerin yanında doktor H.S.K.’nın da tutuklanmasını talep etti.

"Vicdanen bitik durumdayız"

Duruşmanın ardından Bülent Koçak'In ağabeyi Deniz Koçak, yaptığı açıklamada, "26 Eylül 2016 tarihinde kardeşimin aşırı dozun kalp krizini tetikleyerek vefat ettiği haberini aldım. Cenazemizi aldık. Şüpheli ölüm olduğu için otopsi istedik. Dosyalar İzmir’e gitti. İzmir’de otopsi yapıldı. Kişinin ölüm sebebi belli olmadığı için dosyalar İstanbul Adli Tıp Kurumu 1’inci Adlı Tıp İhtisas Kurulu’na gönderildi. Kurulun, ‘Kişinin takibinden sorumlu olan hemşirenin kusurlu eylemiyle kişinin 26.09.2016 tarihindeki ölümü arasında illiyet bağı bulunduğu oy birliğiyle mütalaa olunur’ yazısına istinaden tutuklu yargılanmalarını talep ettik. Tutuklu yargılanma talebimiz reddedildi. Şu an o şahıslar dışarıda görevlerine devam ediyorlar. Şu an vicdanen bitik durumdayız." ifadelerini kullanarak adaletin er ya da geç tecelli etmesini istediklerini söyledi.

Hastane, 300 bin liralık tazminat ödedi

Koçak, açıklamalarına şu sözlerle devam etti: "Maddi olarak aldığımız tazminat manevi acımızı tatmin etmedi. Adli tıp raporuna göre kişinin ölümünün pozisyonel asfiksi sonucu meydana gelmiş olduğu, takip eden hemşirenin takip etmediği için ölümünden sonra fark ettiği için kusurlu olduğu yazıyor. Üç hemşire yargılanıyor ama doktorunda yargılanmasını talep ettik. Doktorunda hatasının olduğunu düşünüyoruz.”