Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu ve Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, konuk olduğu Tarafsız Bölge programında Ahmet Hakan'ın sorularına yanıt verdi. 

"Bana bağış yapanların ne düşünerek bağış yaptığını bilemem"

Askerlik ve yaptığı işe dair sorulan soruları yanıtlayan Bilal Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

Mesela bir dernekte şunu tartıştık: Filanca hesabımıza şu kadar para yatırmış, bunu geri verelim mi. Çünkü filancanın şöyle şöyle beklentileri olabilir. Ben bana bağış yapan insanların ne düşünerek bağış yaptığını bilemem ki. 17-25 Aralık'ta 1 tane zimmet ithamı yok. Herhalde o olsaydı, 17-25 Aralık'ın polisleri, savcıları bunu bu işin içine koyardı. Ben Türkiye'nin liderinin oğluyum diye hiçbir şey yapmayacak mıyım? Ben birisinin bir işini çözmek için bir kuruş alıyorsam bu rant amacıyladır. Devletin buna karşı önlemi mal beyanıdır. Ben 5 yıllık süreden daha kısa sürede bu mal beyanını verdim.

"Restoran ve inşaat işi yapıyorum"

Amcası ve eniştesiyle ortak olduğu inşaat işi ve 10 senedir restoran işiyle ilgilendiğini belirten Erdoğan, "Bir ara gemi yapıp sattık ama şu an restoran ve inşaat sadece. Benim için tatmin edici bir para kazanıyorum." dedi.

"Cumhurbaşkanına sordum, 'bedelli yap' dedi" 

Askerliği konusundaki iddialara açıklama getirmek isteyen Erdoğan, ABD'de 9 yıl yaşadığını ve 3 yıl sigortalı çalıştığını söyledi. Askerliğini Burdur'da 3 hafta yaptığının da altını çizen Erdoğan,  "İnsanlar bunu kabul etmiyorlar. O zaman Cumhurbaşkanı'mıza sordum "Ben er olarak gideyim ne dersiniz". O zaman bana "hakkını kullan" dedi. Benim o hakkım var." ifadelerini kullandı.

Ahmet Yavuz Cumhuriyet'ten ayrıldı: Yaşına saygım nedeniyle ağır bir karşılık vermedim Ahmet Yavuz Cumhuriyet'ten ayrıldı: Yaşına saygım nedeniyle ağır bir karşılık vermedim

"Fazla görüşemiyoruz"

Erdoğan, Cumhurbaşkanı ile fazla görüşemediğini, arayarak kendisini meşgul etmek istemediğini vurgulayarak yalnızca 2-3 haftada bir görüştüklerini söyledi.