Batman otogarında bir kişinin canice öldürüldüğü olaya müdahalede ihmalleri bulunan 5 polis açığa alındı.

Batman Valiliği konuyla ilgili yaptığı açıklamada, olay ile ilgili çok yönlü soruşturmanın devam ettiği belirtildi. Açıklamada;

"POLİS 4 DAKİKA SONRA OLAY YERİNDEYDİ"

"28 Ağustos 2019 Çarşamba günü saat 15.15 sıralarında ilimiz Şehirler Arası Otobüs Terminali içerisinde kavga olduğu, kavgada kesici alet kullanıldığı ve kavgadan dolayı yaralı bir şahsın olduğu yönünde ilimiz emniyet müdürlüğüne yapılan ihbar üzerine olay yerine saat 15.19'da emniyet müdürlüğü ekipleri intikal etmiştir.

EMNİYET MENSUPLARI HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Emniyet müdürlüğü ekipleri tarafından olay yerinde bir yaralı şahıs ve olayı gerçekleştiren şüpheli şahısın olay yerinde olduğunu görmeleri üzerine, şüpheli şahıs suç aleti ile birlikte yakalanmış olup, yaralı şahıs ise ambulans ile en yakın hastaneye sevk ettirilmiştir.

İHMALİ OLAN POLİSLER AÇIĞA ALINDI

Konu ile ilgili olaya ilk müdahalede bulunan polis memurları hakkında olaya müdahaleleri yönünden aynı gün idari yönden soruşturma başlatılmış olup, kademeli güç kullanmada zaafiyet gösteren ve müdahalede ihmalleri bulunduğu değerlendirilen görevliler görevden uzaklaştırılmıştır.

Adli tahkikat sonucu olayı gerçekleştiren R.K. ve suça sürüklenen çocuk A.K. isimli şüpheli şahıslar tutuklanmıştır" denildi.

BATMAN'DE NE OLDU?

Batman'ın Pazaryeri Mahallesi'nde bulunan şehirlerarası otogarında 20 yaşındaki Suat Yüksekbağ adlı bir genç, bıçaklı saldırıya uğradı. Yüksekbağ'ın 15 gün evvel askerden geldiği ve mevsimlik işçi olmak üzere babasının yanına gitmek için otogarda bulunduğu öğrenildi. 
Aralarında kan davası bulunduğu iddia edilen R.K. ve A.K. adlı kardeşler tarafından 27 yerinden bıçaklanan Yüksekbağ'ın ölüm anı, çevredeki vatandaşlar tarafından kaydedilmiş, görüntüler infial uyandırmıştı.

5 yaşındaki Zeynep'in kahreden ölümü...15 gün sonra ölümüne neden olan sürücüye tahliye! 5 yaşındaki Zeynep'in kahreden ölümü...15 gün sonra ölümüne neden olan sürücüye tahliye!

Saldırganın çevresini saran polislerin, olaya müdahale etmede pasif kaldığı yönündeki eleştiriler üzerine Valilik soruşturma başlatmıştı.