İki gündür devam eden Barış Pınarı Harekatı, vatandaşların hem günlük hayatında hem de sosyal medyada konuştukları gündem konusu haline geldi. Özellikle de sosyal medyada açılan "#BarışPınarıHarekatı" etiketine vatandaşın ilgisi büyük. 

Sosyal medya kullanıcıları, her dakika yeni bir paylaşım yaparak Türk Silahlı Kuvvetleri'ne olan sevgisini ve desteğini göstermeye devam ederken, terör örgütü PKK/YPG yandaşları sosyal medyayı bir propaganda aracı olarak kullanıyor. 

SOGİDEM ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı uyarmıştı

Konuya ilişkin olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ve Anadolu Üniversitesi Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Uygulama ve Araştırma Merkezi (SODİGEM), terör yandaşlarının sosyal medyada alakasız görsellerle yanlış bilgilendirme yaparak kamuoyunu Türk'lerin alehine kışkırtmaya başladığını duyurmuştu. Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, "Sosyal medyada meydana gelen devlet aleyhine mağdur gösterme ve kendini acındırarak devlet aleyhine çalışan hesapları emniyet birimlerine ilgili kurum ve kuruluşlara mutlaka bildirsinler. Bunlara itibar etmesinler." açıklamalarını yapmıştı.

Benzer açıklama Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından da yapılmış, Suriye’de bulunan terör unsurlarına yönelik başlatılan Barış Pınarı Harekatı ile ilgili olarak sosyal medyada yer alan paylaşımları ve bir kısım haber sitelerindeki yayınları yapanlar hakkında terör örgütü propagandası yapma, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini alenen aşağılama, suçu ve suçluyu övme suçlarından resmen soruşturma başlatılmıştı.

Milli Savunma Bakanlığı resmi web sitesi ve Twitter hesabında da, "Barış Pınarı Harekâtı kapsamında ateş altına alınan hedefler; uydu/hava fotoğrafları, insansız hava araçları ve istihbarat bilgileri doğrultusunda hassasiyetle tespit ediliyor." açıklamasıyla, tespit edilen istihbarat haricinde başka bir bilgiye itibar edilmemesi konusunda uyarı yapıldı.

Fenerbahçe'nin yıldızı Arda Güler rekor bedelle Real Madrid'e transfer oldu! Fenerbahçe'nin yıldızı Arda Güler rekor bedelle Real Madrid'e transfer oldu!

İzmir'de 18 kişi hakkında gözaltı kararı

İzmir Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Barış Pınarı Harekatı'nı karalamaya çalışan, PKK/KCK/PYD/YPG terör örgütü propagandası yapan ve terör örgütünün talimatları doğrultusunda bazı devlet karşı yapılanmaların güvenlik güçlerine karşı eylem yapması şeklinde sosyal medya üzerinden çağrı yaptıkları tespit edilen şüphelilere yönelik çalışma başlattı.

Çalışmalar kapsamında İzmir merkez olmak üzere Aliağa, Dikili ve Menemen ilçelerinde belirlenen 18 adrese operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 18 kişi gözaltına alınıp emniyete götürülürken, propagandacıların evlerinde örgüt propagandası amaçlı kullanılan malzemeler ve dijital materyaller ele geçirildi. 

Geri kalan şüphelilerin yakalanması için çalışmalar sürüyor.