Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, Suriye'nin kuzeyinde barış getirmek ve terörü sonlandırmak amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı, Türk halkının desteği ve duasıyla hız kesmeden devam ediyor. Harekat planlandığı şekilde başarıyla devam ederken, yaralı ve teslim olanlar hariç şimdiye kadar 277 PKK/PYD-YPG mensubu terörist etkisiz hale getirildi. 

Her gün dualar ediliyor

Harekatın başladığı günün ardından, Türkiye'nin tüm illerindeki camiilerde sabah namazı sonrası Fetih Suresi okunmuştu. Kütahya’nın Simav ilçesinde, askerlerimiz için her gün aynı şekilde dua edileceği duyuruldu. Merkez Yeni Cami'de sabah namazı sonrası yapılacak duaya tüm Simav halkı davet edildi.

Simav İlçe Müftüsü Muhammed Aydın'ın konuşması: 

“Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’nin kuzeyinde, Türkiye’nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlattığı ‘Barış Pınarı Harekatı’nın zaferle sonuçlanması için sabah namazından sonra Fetih Suresi'ni okuyup dua ediyoruz. Kahraman ordumuz tarafından başlatılan harekat sonuçlanıncaya kadar, her gün sabah namazından sonra Fetih Suresi'ni okuyup dua etmeye devam edeceğiz. Allah yar ve yardımcımız olsun."

Vatandaşlar sosyal medyada ses getiriyor

Özellikle terör örgütü yandaşları ve Avrupa Birliği tarafından "işgal" olarak nitelendirilen harekatta, Türklerin alehine propaganda yaparak; internet ortamında aratıldığında kolaylıkla bulunabilecek, Türk ordusu ve devletiyle hiçbir alakası olmayan terör temalı fotoğraflarını yayarak dünyada Türk ordusunu "merhametsiz" göstermeye çalışanların sayısı artıyor. 

5 yaşındaki Zeynep'in kahreden ölümü...15 gün sonra ölümüne neden olan sürücüye tahliye! 5 yaşındaki Zeynep'in kahreden ölümü...15 gün sonra ölümüne neden olan sürücüye tahliye!

Vatandaşlar, algı operasyonunun önüne geçmek adına popüler sosyal medya uygulamaları Twitter, Facebook ve Instagram üzerinden sık sık bilgi paylaşımı yapıyor. Böylelikle dünya, "katil" damgası yapıştırılan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin asıl amacını görmüş oluyor.

“Türk’ün çelik yumruğu ihaneti yok edecek, tüm bebekler huzurla büyüyecek”

Çaresiz teröristlerin son çare olarak sivilleri hedef alması sonucu Şanlıurfa'nın Akçakale, Ceylanpınar ile Mardin’in Nusaybin ilçelerinde 1’i bebek 7 kişinin şehit olması, 85 kişinin yaralanmasına ilişkin açıklama yapan Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, desteğini göstererek: “Bu vatan topraklarının bütünlüğü, huzuru için gözünü kırpmadan canını veren yiğitlerimiz gözünüz arkada kalmasın. Dünya bilsin ki, Türk’ün çelik yumruğu ihaneti yok edecek, tüm bebekler huzurla büyüyecek.” dedi.

Şehit yakınları, Ülkü Ocakları ve daha nicesi...

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Abdil Erdal, "Sınırımızda oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etme amacını taşıyan operasyon bölgeye, barış ve huzurun egemen olmasını sağlayacaktır. Allah kahraman Mehmetçiğimizin her daim yanında olsun, ordumuzu muzaffer eylesin." dedi.

Muğla Ülkü Ocakları Başkanı Burak Demirel, harekata destek olmak amacıyla yaptığı basın açıklamasında şunları kaydetti: “Yüzyıllardır kardeşçe yaşayan evlatları düşman etmeye çalışan, çocukları dağa kaçıran alçak teröristlerin sözcüleri iyi bilmelidirler ki, Büyük Türk Milleti sözünüzü kesecek, Milli hassasiyetini gösterecek, sizleri o çok sevdiğiniz dağlara mühürleyecektir."

Zeytin Dalı Harekatı’nın 14. gününde terör örgütleri tarafından gönderilen roketin kurbanı olan 69 yaşındaki Rıfat Sinirli’nin eşi Ayşe Sinirli, Barış Pınarı Harekatı'nın çoktan yapılması gerektiğini bildirerek, “Allah’a çok şükür Zeytin Dalı Operasyonu'ndan sonra Reyhanlı olarak çok rahatladık. Önce büyük stres yaşamış, büyük bunalıma girmiştik. Şimdi gayet rahat, eski yaşantımıza döndük, hiçbir problem yok. Bizim Türkiye’miz sağ olsun, var olsun." dedi.

Cengiz Ünder'den asker selamı

Türkiye'nin Avrupa'daki gururu Cengiz Ünder, Twitter hesabından asker selamı yaptığı fotoğrafını paylaşarak harekata destek olduğunu gösterdi.