Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Menzil tarikatı şeyhi için başsağlığı mesajı... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Menzil tarikatı şeyhi için başsağlığı mesajı...

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir'in Karabağlar ilçesinde başlayarak çevre yayılan orman yangınıyla gündeme gelen THK uçaklarına ilişkin açıklamada bulundu.

Bakan Pakdemirli, Türk Hava Kurumu'nun (THK) verdiği uçuşa uygunluk sertifikalarının hiçbirine güvenmediğini belirterek THK filolarının işe yaramadığını ve almak zorunda olmadığını belirtti. THK'nın siyasetin oyuncauğu durumuna geldiğini söyleyerek ana muhalefetle birlikte hareket ettiğini ileri sürdü.

THK'ya borçlarının bulunmadığını kaydeden Pakdemirli, "Kim uçmak istiyorsa uçsun bunlarla. Benim teşkilatım, bunlarla uçmak istemiyor." şeklinde konuştu.

"BABA MOTOR YOK, MOTOR"

Bakan Pakdemirli, ayrıca uçakların fotoğraflarını hatırlatarak "Apronda 6 uçak gözüküyor. 3'ünün motoru yok, motoru yok. Vizontele'de bir sahne var, 'Baba motor yok' diyor. Aynen öyle" ifadelerini kullandı.

THK'nın en büyük filo olduğuna ilişkin ifadeleri de değerlendiren Pakdemirli, Uçakların emniyetli olmadığını, en büyük filo olarak kastedilen filo içerisinde yalnızca 2 uçağın uçabildiğini belirtti. Bakanlığın 24 helikopter sayısını 30'a çıkardıklarını ifade eden Bakan Pakdemirli, uçağın helikopterden 3,5 kat daha pahalı olduğunu aktardı.