Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ülke topraklarında ve sınır ötesinde devam eden operasyonlarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

5 yaşındaki Zeynep'in kahreden ölümü...15 gün sonra ölümüne neden olan sürücüye tahliye! 5 yaşındaki Zeynep'in kahreden ölümü...15 gün sonra ölümüne neden olan sürücüye tahliye!

GÜCÜMÜZÜ TEST ETMEYİN, YANLIŞ HESAP YAPMAYIN

Ege, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs'ta çalışmaların istikrarla sürdürüldüğünü belirten Bakan Akar, "Buralardaki hak ve menfaatlerimizden asla taviz vermeyeceğimizi, geri adım atmayacağımızı bütün dünyaya ilan ettik. Bu konuda bizi, gücümüzü, kuvvetimizi test etmeyin, yanlış hesap yapmayın" dedi. Kıbrıs konusunda 1974' teki tavrımız ve duruşumuz ne ise bugün de aynı noktada olduğumuzu aktardı. O gün gerekenin yapıldığı gibi bu gün de benzer durumda aynı hareketin gösterileceğini belirtti. 

"HAKKIMIZI ÇİĞNETMEYİZ" LAFI TEHDİT DEĞİL

Türkiye'nin iyi komşuluk ilişkileri ve uluslararası hukuktan yana olduğunun altını çizen Akar, bunun bir taviz ya da zafiyet anlamına gelmediğini söyledi. "Hakkımızı çiğnetmeyiz" lafının da bir tehdit olmadığını ifade eden Bakan, olayın tüm çıplaklığıyla ortaya koyulduğunu, herkesin hesabını buna göre yapması gerektiğini ifade etti. 

SINIR ÖTESİ HAREKATLARDA ÜSTÜN BAŞARI

Ayrıca İdlib'deki operasyonlarla ilgili konuşan Akar, "İdlib'de askeri personele ve gözlem noktalarına zarar gelmesi halinde meşru müdafaa hakkımızı kullanacağımızı söyledik, söylemeye devam ediyoruz." dedi. "Pençe-1'de 64, Pençe-2'de 16, Pençe-3'te şimdiye dek 22 olmak üzere Irak'ın kuzeyinde yılbaşından bu yana 676 terörist etkisiz hale getirildi" ve "FETÖ ile mücadelede 17 bin 498 kişi ihraç edildi. Amacımız bu şanlı üniformayı tek hainin bile taşımasına engel olmaktır" sözleriyle de terörle pek çok alanda mücadele edilerek ciddi başarılar elde edildiğini beyan etti.