İlk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay 9. Ceza Dairesince Yargıtay ek  binadaki salonda görülen duruşmaya Anayasa Mahkemesi eski üyesi Erdal Tercan, tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve  Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Duruşmada, Tercan'ın  avukatları da hazır bulundu.

Tencan, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi ve öğrencilik yıllarında örgüte ait okullarda ve yurtlarda kalmadığını öne sürdü. FETÖ ile bağlantısı bulunmadığını, örgüt üyesi olmadığını söyleyen Tercan, hakkındaki tanık ifadelerini de reddetti. Tercan, Anayasa Mahkemesindeki görevi süresince hukuka, Anayasaya ve  kanunlara göre hareket ettiğini söyledi. FETÖ üyesi eski hakimler Mustafa Başer ve Metin Özçelik ile eski  Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın kabul edilemez bulunan bireysel  başvurularında karşı oy kullanan Tercan, bu oyu hukuki bilgisiyle verdiğini ileri  sürdü.

Karşı oyları nedeniyle yargılandığını iddia eden Tercan, "Örgütle  bağlantılı kişilerle ilgili kararlarda karşı oy kullanırken örgütten emir ve  talimat almadım. Talimatla, emirle hareket edecek yapıya sahip değilim. İki tane  karşı görüş yazdım diye sanık sandalyesindeyim." dedi. Mütalaada, FETÖ'nün tepe yöneticilerinden firari Şerif Ali Tekalan'la  29 kez görüştüğünün belirtildiğini hatırlatan Tercan, bu görüşmelerin örgüt  bağlantısı kapsamında olmadığını kaydetti. Yaşadığı sağlık sorunu nedeniyle Tekalan'la görüştüğünü iddia eden  Tercan, bazı görüşmelerin de bayram, kandil gibi günleri kutlamak için olduğunu  belirtti.

Sanık Tercan, yatırımlarının Bank Asya'da bulunduğunu, bunu da inancı  gereği yaptığını, faizli bankaları tercih etmemek için bu bankaya para  yatırdığını savundu. Erdal Tercan ile sanık avukatlarının savunmasının ardından duruşmaya  arar verildi.

Karar verildi

Daha sonra Yargıtay 9. Ceza Dairesi heyetinin aldığı karar, heyete  başkanlık eden Daire Üyesi Maruf Alikanoğlu tarafından okundu. Kararda, sanık Erdal Tercan'ın üzerine atılı "silahlı terör örgütüne  üye olmak" suçunun sabit olduğu, bu nedenle sanığa Türk Ceza Kanunu'nun (TCK)  314/2. maddesi gereğince "kastın yoğunluğu, örgüt içindeki konumu, örgütte  kaldığı süre, oluşan zarar ve tehlikenin ağırlığı" dikkate alınarak, alt sınırdan  uzaklaşılarak 8 yıl 6 ay hapis cezası verildiği kaydedildi.

AppleTürkiye'den 2023 yılında 6. kez zam! Temmuz ayında yapılan 2. zam ile fiyatlar arşa çıktı! AppleTürkiye'den 2023 yılında 6. kez zam! Temmuz ayında yapılan 2. zam ile fiyatlar arşa çıktı!

Terör suçlarında cezanın yarı oranında artırılmasını öngören 3713  Sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nun 5/1 maddeleri uyarınca sanığa verilen ceza 12  yıl 9 aya çıkarıldı. Sanığın duruşmalardaki hal ve tavırları nedeniyle TCK'nin 62'nci  maddesindeki indirim uygulanarak, ceza 10 yıl 7 ay 15 güne indirildi. Mahkeme heyeti, sanığın tutuklu bulunduğu sürenin infazından  düşülmesine ve tutukluluk şartlarının devamına hükmetti.   Bu karara karşı temyiz yoluna başvurulabiliyor. Temyiz istemini,  Yargıtay Ceza Genel Kurulu görüşecek.