Aydos Ormanlarında yangın çıktı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Menzil tarikatı şeyhi için başsağlığı mesajı... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Menzil tarikatı şeyhi için başsağlığı mesajı...

Aydos Ormanı Kartal ile Sultanbeyli arasında yer almaktadır.

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, yangın bölgesine gelerek incelemelerde bulundu. İncelemenin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Yüksel, “Hem Kaymakamımız, hem Valiliğimiz hem bizim itfaiye ve zabıta ekiplerimiz, mahalleli hızlı bir şekilde müdahale etme çabasındaydı zaten. Şu an kontrol altına alındı, emniyet güçleri de araştırmalarını yapıyorlar. Biz de takibini yapıyoruz, mahalleliyi ziyaret ettik. Şu an kontrol altına alındı diyebiliriz. Tahminen 3-4 hektarlık alandan bahsediyorlar, ama hem Orman Bölge Müdürlüğü de çalışmaları devam ediyor, biz de yakından takip ediyoruz” dedi. 
Yanan alanın tekrar ağaçlandırılacağını belirten Başkan Yüksel, “Hem Park Bahçeler Müdürlüğümüz hem Çevre Müdürlüğümüz hem de buradaki halkla, çocuklarla beraber bunu kazandıracağız. Şu an burada sevindirici olan mahallelinin, çocukların bunu sahiplenmesi. Çocukların bu üzüntüsünü gördüğümüzde de zaten buranın ağaçlandırılması ile ilgili onlarla sohbet ediyorduk. Her biri de gönüllü bu işe. Hep birlikte bunu düzelteceğiz inşallah” diye konuştu.