Ahmet Yavuz Cumhuriyet'ten ayrıldı: Yaşına saygım nedeniyle ağır bir karşılık vermedim Ahmet Yavuz Cumhuriyet'ten ayrıldı: Yaşına saygım nedeniyle ağır bir karşılık vermedim

Asılsız Corona iddiaları tutuklanmalarına neden oldu

Bilindiği üzre halkı galeyana getirmek toplu suça sevk etmek ya da paniğe adım atmasına sebep olmak bir suçtur. Üstelik panik olduğu dönemde yada toplu suçların yapılabileceği eylem veya aktivitelerde bu işlemleri gerçekleştirmek çok ciddi ve hızlı idari yaptırımlara neden olmaktadır. 

Sağlık bakanı Fahrettin Koca halkın paniğe sevk edilmemesi adına sık sık canlı yayınlarda ve sosyal medya hesaplarında profesyonel bir şekilde açıklamalar yapsa da ne yazık ki bazı kişiler halkı tedirgin edebilmektedir. Kimileri bu ve buna benzer davranışları bilerek, kimileri de bilmeyerek yapabiliyor. 

Burada dikkat edilmesi gereken tek şey çok ufak bir ihtimal yada en minimal bir durum da olsa bakanlıklarımızın yetkili olduğu bakanlar tarafından açıklamaların yapılması gerekmektedir. Özetlememiz gerekirse bir hastanenin başhekimi dahi açıklama yapsa bu açıklama sizler için herhangi bir ehemmiyete tabi tutulmaması gereklidir. 

Başhekim halka kinli olabilir, hasta yakınlarını sevmiyor olabilir, kişisel olarak bir amacı olabilir bu ve bunun gibi nedenlerden dolayı tek açıklamalar bakanlar tarafından yapılıp ve tarafımızca onlara inanmamız gerekmektedir. Bu gerekliliğe uymayan 2 kişi geçtiğimiz günlerde tutuklandılar.

Kütahya'da Sosyal Medya Üzerinden Paylaştı

Sosyal medya üzerinden Kütahya'da bulunan “Seyitömer Termik Santrali, Corona virüsü nedeniyle karantina altına alındı” gibi paylaşımlarda bulunan bir kullanıcı, halkı yanlış bilgilendirmekten, galeyana getirmekten tedirgin ve paniğe sürüklemekten gibi nedenlerden dolayı tutuklanarak gözaltına alındı.  Aslında oldukça büyük bir hata yaptığının farkına varmadığını düşünüyoruz. 

Çünkü bu ölüm riski yüksek olan bir hastalık ve bu konu ile ilgili bakanlıklarımız dahil tüm devlet birimleri sakin ve temkinli hareket ederken bir sosyal medya hesabından bu tarz paylaşımlar yapmak halkı düşünmek değil tamamen onları olumsuz bir tavır içerisine sürüklemek ile alakalı bir düşünce.

Ajans olarak polis teşkilatı da aynı şekil de düşünüyor ki bu tarz paylaşımlar yapan kişiyi tutuklayarak göz altına aldı. Kişiyle ilgili detaylı bilgiler ilerleyen günlerde netleşecek.