2019-2020 eğitim yılının başlamasıyla birlikte, servislerde sıkı bir denetim başladı. Zincirlikuyu'da yapılan denetimler sırasında, ehliyetsiz olduğu tespit edilen bir servis şoförü, para cezası kesilirken aracı ve öğrencileri bırakıp kaçtı. Öğrenciler başka servislerle okula gönderilirken ehliyetsiz servis şoförü Yıldırım Şen "Lütfen beni çekmeyin, patronum görürse işten kovar" dedi.

Servis denetlemeleri sırasında 2 bin 303 sürücüye ceza verildi

Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı, 81 ilde eş zamanlı olarak servis denetim uygulaması gerçekleştirdi. "Okul Çevreleri ile Servis Araçları Denetim Uygulaması" kapsamında, 46 bin 796 personel çalıştı. 30 bin 895 servis aracının denetlendiği uygulamada, "dur" ve "okul taşıtı" levhalarının ihlali, emniyet kemeri ihlali, mevzuata uymamak, fazla yolcu taşımak gibi suçlar sebebiyle 2 bin 303 sürücüye cezai işlem uygulandı. 346 servis aracı, eksiklikleri sebebiyle trafikten men edildi. 

Cumhuriyet'le ilgili yeni iddia! Rüşvet 10 milyon mu? Cumhuriyet'le ilgili yeni iddia! Rüşvet 10 milyon mu?

Ehliyetsiz servis şoförü, aracı bırakıp kaçtı

Hürriyet'in haberine göre, diğer servis araçlarına örnek olarak gösterilen servis aracının sürücüsü ehliyetsiz çıktı. Zincirlikuyu'da durdurulan ve emniyet kemerleri takılı, ikaz lambaları çalışır vaziyetteki servis, örnek servis aracı olarak gösterildi. Ancak servis sürücüsü Yıldırım Şen'in evraklarını isteyen polis ekipleri, sürücünün ehliyetsiz olduğunu öğrendi.

"Patron görürse işten kovar"

2 bin 18 lira para cezası kesilen Şen, "Beni çekmeyin, patron görürse işten kovar" dedi. Öğrenciler başka bir servis aracıyla okula götürülürken servis aracı bağlandı. Yıldırım Şen ise bir süre aracın yanında durup sigara içti ve aracın etrafında tur atmaya başladı. Daha sonra aracın arkasından uzaklaşıp kayıplara karıştı. Şen'in şirkette çalışmaya iki hafta önce başladığı, işe başlarken "ehliyetimi kaybettim" dediği öğrenildi. Ehliyetinin fotokopisiyle diğer belgelerini vererek işe başladığı ortaya çıktı. Araç hostesi, Yıldırım Şen'in dalgın ve ilgisiz biri olduğunu ifade etti. Çocuklar bir saat beklemenin ardından başka bir araçla okula gönderildi.