Ankara Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 29 büyükşehir belediye başkanları ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gerçekleştirdiği toplantı sonrası belediye başkanları, toplantının olumlu bir havada geçtiğini, büyükşehir belediye başkanları ile ilçe belediye başkanlarının da içinde olduğu bir komisyon kurulması kararı alındığı bilgisini paylaştı.

Toplantıda konuşulanları Memduh Büyükkılıç anlattı

Toplantının ardından bilgi veren Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, hiçbir kesimi ayırt etmeme anlayışı içerisinde öneri ve tavsiyelerde bulunduğunu bildirdi.

Fenerbahçe'nin yıldızı Arda Güler rekor bedelle Real Madrid'e transfer oldu! Fenerbahçe'nin yıldızı Arda Güler rekor bedelle Real Madrid'e transfer oldu!

Her belediye başkanı 5 dakika söz aldı

Belediye başkanlarının daha sonraki süreçte 5'er dakikalık söz almak suretiyle görüşlerini açıkladıklarını, illeriyle ilgili sorunları dile getirdiklerini belirten Büyükkılıç, sonraki süreçte ilgili bakanların bu sorun ve tespitlere cevap verdiğini kaydetti.

Bakanlar ve belediye başkanları ortak çalışacak

Komisyon kurulması yönünde bir karar alındığını ifade eden Büyükkılıç, "Oluşturulacak olan yerel yönetimler ile ilgili yasa açısından yapılacak olan çalışmada bakanlarımız ve belediye başkanlarımızın ortak yapacağı çalışmanın kararı alındı.

Büyükşehir belediye başkanları Whatsapp grubu kuracak

Ayrıca bir Whatsapp grubu kurularak, hiç kimse birini dışlamadan, ötekileştirmeden, dayanışma içerisinde bir grup oluşturarak gerektiği zaman rahatlıkla görüşme sağlanması kararı alındı. Ilıman bir iklim içerisinde, milletin özlediği, yapılması gereken özel bir çalışmaydı" dedi.

Şehirlerin sorunları bakanlıklara iletildi

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantıyı büyük Türkiye buluşması diye niteleyerek, "İlgili bakanlıklar nezdinde değerlendirilip toplantının sonunda hangi büyükşehir belediye başkanı hangi sorunu iletmişse onun cevapları ilgili bakanlar tarafından verildi" dedi.

Hukuki altyapılar hazırlanmış olarak geldiler

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "Her belediye başkanımız masaya gelirken elindeki sorunları çözme kapasitesine ulaşmış, ilgili bakanlarla konuşmuş, komisyonlarda bu sorunların hukuki alt yapısının hazırlanmış olarak görmenin büyük bir mutluluğunu yaşadı" açıklamasında bulundu.