Hızla yayılan koronavirüs, Avrupa'da da paniğe sebep oldu. Almanya'nın Berlin kentinde vakaların görülmesi halkı endişelendirdi. Özellikle sosyal medyada yayılan dedikodu ve spekülasyonlar paniği artırdı. Marketlere hücum eden halk uzun süre saklayabilecekleri gıdaları satın aldılar.

Son kullanma tarihi açısından uzun süre kullanılabilecek un, şeker, makarna, prinç, bulgur, kuru fasulye nohut, hazır çorba gibi gıdalar marketlerde tükenirken konserve raflarının da boşaldığı görüldü. Vatandaşların genelde çok büyük boy, aile boyu gıdalara yöneldiği özellikle şeker ve unu 10-20 kiloluk koliler halinde aldığı görüldü.

Telefon kayıt harçlarına zam geldi... Vatandaş, Artvin Hopa'daki Sarp Sınır Kapısı'na hücum etti! Telefon kayıt harçlarına zam geldi... Vatandaş, Artvin Hopa'daki Sarp Sınır Kapısı'na hücum etti!

Market İşletme Müdürü Onur Çimen, bazı ürünlerin satışında olağanüstü artış görüldüğünü söyledi.

Çimen, yetklilerin henüz açıklama yapmamasından dolayı insanların endişeli olduğunu belirterek " Müşteriler bize marketler kapanacak mı? Yarın açık mısınız? gibi sorular soruyorlar. Aslında paniğe gerek yok. Dün sipariş verdim, bugün ürünler geldi ve raflarda yerlerini aldılar"  diye konuştu.

Kolonya satışlarında da artış yaşandığını belirten Çimen "Marketlerde dezenfekte ürünler kalmadığı için millet artık kolonya alıyor" ifadelerinde bulundu.