Almanya'nın Hanau kentinde yerel saatle 22.00 sıralarında Heumarkt ve Kesselstadt mahallelerinde bulunan ve Türklere ait olduğu ifade edilen nargile kafe ve büfeye gerçekleştirilen silahlı saldırı sonucu hayatını kaybedenlerin sayısının 10'a yükseldiği açıklandı. Saldırıda en az 5 Türk vatandaşının hayatını kaybettiği, ölenlerden birinin nargile kafenin sahibi 30 yaşındaki Sedat Gürbüz olduğu, ağır yaralanan 5 kişinin tedavilerinin ise devam ettiği bildirildi.

Görgü tanıklarının yaptıkları açıklamaya göre ilk saldırı, Heumarkt Mahallesi'ndeki nargile kafeye gerçekleştirildi ve 8-9 el silah sesi duyuldu. Yine başka bir görgü tanığı, saldırganların koyu renkli bir arabadan ateş ettiklerini ve daha sonra olay yerinden uzaklaştığını belirtti. Saldırganlar 2-3 km uzaklıktaki ikinci yere giderek burada da ateş açtı. Hanau polisi iki saldırıda 9 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı ama farklı haber kanallarında değişik rakamlar bildirildi.

Ahmet Yavuz Cumhuriyet'ten ayrıldı: Yaşına saygım nedeniyle ağır bir karşılık vermedim Ahmet Yavuz Cumhuriyet'ten ayrıldı: Yaşına saygım nedeniyle ağır bir karşılık vermedim

Hanau Belediye Başkanı Claus Kaminsky basına yaptığı açıklamada, "Korkunç bir akşam. Kesinlikle bizi uzun bir süre meşgul edecek ve ne yazık ki bu üzücü olay hafızalarımızda kalacak. Bu geceden daha kötü bir gece düşünemezdim" dedi.

Silahlı saldırıların faili olduğu şüphesiyle sabaha karşı düzenlenen baskında evinde ölü bulunan saldırganın Alman olduğu, av silahı ruhsatına sahip olduğu ve arabasında mermi, mühimmat, silah kabı bulunduğu açıklandı. Polis, baskında şüphelinin yanı sıra kimliği henüz bilinmeyen bir kişinin daha cansız bedenine ulaşıldığını açıkladı.

O bölgede yaşayan 98bin kişinin çoğunlukla Türk, Arap ve Rus kökenli olduğu, mekanların işletmecilerinin de yabancı kökenli olduğu söylendi.Saldırı bir ırkçılık saldırısı mı yoksa mafya hesaplaşması mı henüz açıklanmadı.