Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği’nden (AYD) gelen son bilgilere göre avm’ler de önlem almaya başladı. Dernek Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş alışveriş merkezlerinin çalışma saatlerinin 12.00 ile 20.00 arasına alındığını açıkladı. Yönetim kurulu üyelerinin de katılımıyla düzenlenen toplantı sonucunda coronavirus salgını ile ilgili önerilen tedbirlerin de ele alındığı bildirildi. AYD Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş toplantı sonunda, “coronavirusten korunma anlamında kamu otoritelerinin uyarılarını ve aldıkları önlemleri destekliyoruz. Tüm imkanlarımızı alınan tedbirleri desteklemek ve alışveriş merkezlerinin bu süreçte güvenli alanlar olma özelliğinin sürdürülebilirliğini sağlamak için seferber ediyoruz.” açıklamasında bulundu. İçinde bulunulan durum sebebiyle kazanç gözetmekten ya da zarara uğramaktan ziyade halk sağlığını öncelik olarak benimsediklerini de vurgulayan Hüseyin Altaş, ihtiyaçların en iyi şekilde karşılanacağını ve bu süreçte kamu otoritesiyle uyum içinde hareket edileceğini de sözlerine ekledi.

Avm Ekranlarında Bilgilendirici Videolar Oynatılacak

Okulların tatil edilmesi önlemiyle birlikte kapalı ve kalabalık alanlara girme konusunda tereddüt yaşanması üzerine avm’ler de önlem almaya başladı ve dezenfekte çalışmalarını üst düzeye çıkardı. Alışveriş merkezleri içerisindeki kiracılar için 12.00 - 20.00 arasında geçerli esnek bir çalışma saati uygulaması getirildi. Söz konusu kararın istihdamı olumsuz etkilememesi için ise yıllık izinleri kullandırma çözümü bulundu. Esnek çalışma saati uygulaması sayesinde birbirleriyle temas etmeyen farklı çalışma grupları oluşturmak hedefleniyor. Bu sayede hizmet kesintisiz olarak sunulmaya devam ederken hijyen açısından da önlem alınmış olacak. Başkan Altaş aynı zamanda çalışanlara maske tedariğinden, kapalı çocuk oyun alanları ve etkinlik alanlarını kapatmaya kadar çeşitli önlemlerle ellerinden geleni yapacaklarını bildirdi. Alışveriş merkezlerindeki ekranlarda ve halka ulaşabilecek tüm mecralarda ise coronaviruse yönelik bilgilendirici videolar gösterilecek.

Fenerbahçe'nin yıldızı Arda Güler rekor bedelle Real Madrid'e transfer oldu! Fenerbahçe'nin yıldızı Arda Güler rekor bedelle Real Madrid'e transfer oldu!

Türkiye’de bilinen vaka sayısı 5 iken, ülke çapında alınan önlemler ile sayının iyice artmaması ve kayıplar verilmemesi hedefleniyor. Eğitime verilen ara, tüm ülkede yapılan dezenfekte çalışmaları ve 14 ülkeye getirilen seyahat kısıtlaması gibi tedbirlerin ardından gelen alışveriş merkezi önlemleri de sayının kontrol altında tutularak paniğin büyümesini engellemek açısından büyük önem taşıyor.