2019 ALES 10.15'te başladı. Sınav için yakınlarına eşlik eden vatandaşlar, sınavın ne kadar süreceğini merak etmeye başladı. ALES kaç dakika sürecek, ALES saat kaçta bitecek gibi sorular internette çok aranmaya başladı. 

ALES kaç dakika sürecek, saat kaçta bitecek?

2019 ALES/2 saat 10.15'te başladı. Sayısal ve sözel testlerin uygulandığı sınav, toplam 150 dakika yani 2 buçuk saat sürecek. 22 Eylül ALES sınavına giren vatandaşlar, saat 12.00'den sonra sınavdan çıkmaya başlayacak. 

Ahmet Yavuz Cumhuriyet'ten ayrıldı: Yaşına saygım nedeniyle ağır bir karşılık vermedim Ahmet Yavuz Cumhuriyet'ten ayrıldı: Yaşına saygım nedeniyle ağır bir karşılık vermedim

ALES soruları

Sınavda 50 sözel, 50 sayısal soru yer alıyor. Sözel testinde sözel akıl yürütme becerileri, sayısal testinde de sayısal ve mantıksal akıl yürütme yetenekleri ölçülüyor. Sorular her alandan yükseköğretim kurumu mezununun çözebileceği düzeyde olacak.

ALES kaç yıl geçerli

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) sınav sonuçları açıklandıktan itibaren 5 yıl süreyle geçerli oluyor.

ALES sonuçları ne zaman açıklanacak?

2019 ALES/2'ye giren adaylar, ALES sınav sonuçlarına ÖSYM'nin resmi internet sitesinden ulaşabilecek. SInav sonuç belgesi basılmayacak ya da öğrencilere gönderilmeyecek. İnternet sayfasındaki sonuç bilgiler ve duyurular, adaylara tebliğ hükmünde olacak.