AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, katıldığı bir yerel televizyon kanalında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yüklendi.

İmamoğlu'nun Erdoğan ile kıyaslanmasına tepki

İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile kıyaslandığının hatırlatılması üzerine Çamlı şu yorumu yaptı:

Menzil liderinin cenazesi için Adıyaman'a adeta akın ettiler! THY'den dikkat çeken hamle! Menzil liderinin cenazesi için Adıyaman'a adeta akın ettiler! THY'den dikkat çeken hamle!

"Tayyip Erdoğan yerli ve milli bir insandır. Ekrem İmamoğlu ile asla kıyas kabul etmez çünkü uzun yıllar İstanbul'da gençlik kolları il başkanlığı yapmıştır. Her mahalleye temas etmiş insan demek bu. Tayyip Erdoğan gençlik kollarından sonra İstanbul'da il başkanlığı yapmıştır. Bu, ana kademeye de temas etmiş. Cenazeye gitmiş, düğüne gitmiş, çalışma yapmış. 1970'li yıllarından ortasından beri bildiğim insan. Bu öyle değil ki pattadanak önümüze atıldı. Belli nereden ve nasıl önümüze atıldığı."

"Yevmiyelik adam, derinliği olmayan adam"

Çamlı, sunucunun "Nereden ve nasıl atılmış olabilir" sorusu üzerine şu yanıtı verdi:

İstanbul'un milli bir zihniyetten alınıp horolop şorolop bir zihniyete teslim edilmesi. Ne demek bu horolop şorolop? Ben ihanetle suçlamıyorum. Horolop şorolop şudur: Yevmiyelik adam, derinliği olmayan adam, ilerisi gerisi olmayan adam, kâr için her şeyi yapabilecek adam. Arkada seni kim iteliyor?

Sosyal medyada gündem oldu

Çamlı'nın İmamoğlu'na yönelik 'horolop şorolop' benzetmesi sosyal medyada da gündem oldu. Twitter'da '#HorolopŞorolopDemek' hashtag'i ilk sıralara kadar yükseldi. İktidar partisine ait yanlış buldukları kararları ve açıklamaları paylaşan kimi kullanıcılar, 'horolop şorolop'un bu olduğunu savundular. 

Horolop şorolop ne demek?
Çamlı'nın İmamoğlu için kullandığı "horolop şorolop adam" benzetmesi çokça konuşulanlar arasına girdi. Peki Horolop nedir? Horolop şorolop ne anlama geliyor? TDK’ya göre ise şorolop kelimesi şu anlamlara gelmektedir. 1. zarf, halk ağzında Birdenbire ve hırsla (yutmak). 2. isim, argo Yalan.