İçişleri Bakanlığı, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı, Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bedia Özgökçe Ertan ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'ü görevden aldı.

Bakanlık yazılı açıklamada bulunarak görevinden uzaklaştırılan belediye başkanlarının yerine il valilerinin göreve getirildiğini bildirdi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı'nın Silahlı Terör Örgütü Kurma veya Yönetme, Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma, Terör Örgütü Propagandası Yapmak, Suçu ve Suçluyu Övmek suçlarından hakkında bir kovuşturma ve 8 ayrı soruşturma dosyası bulunduğunu belirterek görevden aldığını açıkladı. Mızraklı'nın yerine Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu görevlendirildi.

Terör Örgütü Propagandası Yapmak, Suçu ve Suçluyu Övme, Terör Örgütü Propagandası Yapmak, Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak, Terör Örgütü Propagandası Yapmak gibi suçlardan hakkında 7 ayrı soruşturması bulunan Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bedia Özgökçe Ertan da görevinden uzaklaştırılarak yerine Van Valisi Mehmet Emin Bilmez göreve getirildi.

Menzil liderinin cenazesi için Adıyaman'a adeta akın ettiler! THY'den dikkat çeken hamle! Menzil liderinin cenazesi için Adıyaman'a adeta akın ettiler! THY'den dikkat çeken hamle!

AHMET TÜRK'E İKİNCİ KEZ KAYYUM

Bakanlık, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'ün hakkında 2 kovuşturma, 4 ayrı soruşturma dosyası bulunmasına ilişkin olarak görevinden alınması üzerine Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkanlığına Mardin Valisi Mustafa Yaman'ı atadı. Böylece Ahmet Türk, ikinci kez görevinden uzaklaştırılarak yerine kayyum atanmış oldu. Türk, 17 Kasım 2016'da da "devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak, silahlı terör örgütüne para temin etmek ve üye olmak,görevini kötüye kullanmak, Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti'ni, TBMM'yi alenen aşağılamak" suçlamalarından soruşturma açılarak görevden alımıştı.

İL VALİLERİ ATANDI

İçişleri Bakanlığı, adli ve idari soruşturma ve kovuşturmaların selameti için Anayasanın 127'nci maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanununun 47'nci maddesine göre geçici ve tedbiren görevden alınan Büyükşehir Belediyesi Başkanlarının yerine aynı Kanunun 45. ve 46. maddeleri doğrultusunda il valilerinin atandığını açıkladı.

Açıklamada ayrıca; son zamanlarda yapılan terörle mücadelede çalışmaları doğrultusunda oldukça büyük darbe indirilen PKK/KCK terör örgütü ve uzantılarına bazı belediye başkanları vasıtasıyla belediye imkânlarının illegal amaçlar için kullanıldığı ifade edildi.

DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ POLİS ÇEMBERİNDE

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine sabah saatlerinde gelen güvenlik güçleri, belediye binasını çembere alarak içeride arama yapmaya başladı. Öte yandan gece saatlerinde de Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) yöneticilerine yönelik de operasyon düzenlenerek çok sayıda kişi gözaltına alındığı öğrenildi.