Ahmet Yavuz Cumhuriyet'ten ayrıldı: Yaşına saygım nedeniyle ağır bir karşılık vermedim Ahmet Yavuz Cumhuriyet'ten ayrıldı: Yaşına saygım nedeniyle ağır bir karşılık vermedim

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Saraçhane'deki binasının önünde toplanarak, Cumhuriyet Halk Partisi'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'nu protesto eden belediye işçilerine seslendi. Bugünkü yazısında işçilerin tutumunu eleştiren Hakan, "Haksız eleştirilerin hesaplaşma yeri senin yaptığın eylemler değildir, seçim sandığıdır ey belediye çalışanı!" ifadelerini kullandı.

Türkiye siyasi tarihinde ilk kez bir belediye başkan adayını protesto etmek için bir araya gelen belediye işçileri adına yapılan açıklamada, İmamoğlu'nun 'israf' eleştirileri ele alınarak 'insafsız' yorumu yapılmıştı. Hakan da bugünkü köşesinde protestoya katılan işçilere, "Herkes işine gücüne bakmalıdır, kimse haddi olmayan işlere karışmamalıdır, bu işler şirazesinden çıkarılmamalıdır ey belediye çalışanı!" eleştirisini yöneltti. 

Yazının ilgili bölümü:

EY EYLEM YAPAN BELEDİYE ÇALIŞANI!
Sen herhangi bir siyasi partinin adamı ya da herhangi bir adayın militanı değilsin ey belediye çalışanı!
*
Belediye yönetimine yönelik eleştirilerin cevabını belediyeyi yöneten siyasi irade verebilir, sen değil ey belediye çalışanı!
*

Senin görevin seçilmiş başkanının idaresinde İstanbul’a hizmet etmek, bunun dışında bir görevin yok ey belediye çalışanı!
*
Bir belediye başkan adayı, belediye hizmetleri hakkında yalan yanlış bilgiler veriyorsa bunun yanıtını belediye yönetimi verir ey belediye çalışanı!
*
Haksız eleştirilerin hesaplaşma yeri senin yaptığın eylemler değildir, seçim sandığıdır ey belediye çalışanı!
*
Herkes işine gücüne bakmalıdır, kimse haddi olmayan işlere karışmamalıdır, bu işler şirazesinden çıkarılmamalıdır ey belediye çalışanı!

Yazının devamı için tıklayınız.