Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyeliğine getirilmesinin ardından maaşının 13 bin liradan 18 bine çıkarıldığı iddialarını sorgulayanlara 'edepsiz' diyen Bülent Arınç'a Hürriyet yazarı Ahmet Hakan'dan sert tepki geldi.  Hakan, İzninizle biraz edepsizlik yapacağım Bülent Arınç. Babanızdan harçlık alırsınız, kimseyi ilgilendirmez. Özel sektörde çalışırsınız, kimseyi ilgilendirmez. Ama milletten alıyorsanız milleti ilgilendirir Sayın Arınç" dedi.

Hakan'ın bugünkü köşesinde ilgili bölüm şöyle: 


Bülent Arınç şöyle demiş:

“Milletvekili ne kadar alıyor, emeklisi ne kadar alır, seni ne ilgilendiriyor kardeşim.”

Ardından da bu tür sorgulamalarda bulunanlara “edepsiz” demiş.

*
İzninizle ben biraz “edepsizlik” yapacağım Bülent Arınç:

*

Babanızdan harçlık alırsınız, kimseyi ilgilendirmez. Özel sektörde çalışırsınız, kimseyi ilgilendirmez. Ama milletten alıyorsanız milleti ilgilendirir Sayın Arınç!

*

Milletin vergisiyle ödenen maaşların milletin ilgi alanına girmesinden daha doğal bir şey olmaz, olamaz. Bunu idrak etmekle yükümlüsünüz Sayın Arınç.

*

Devlet kurumlarında siyasi olarak görev alanların sadece maaşı değil, harcırahı da arabası da vatandaşı ilgilendirir. Bunu hazmetmek zorundasınız Sayın Arınç!

*

Denetlenmek ve denetlenmeye açık olmak adil bir devletin en temel özelliğidir. Bir devlet görevlisi, ancak bunu kabul ederse edepli olur Sayın Arınç.

*

Cumhuriyet'le ilgili yeni iddia! Rüşvet 10 milyon mu? Cumhuriyet'le ilgili yeni iddia! Rüşvet 10 milyon mu?

Eskiden bu ülkede generallerin maaşlarını sorgulayanlara “edepsiz” falan derlerdi... Yoksa bu ülkenin eski generallerine falan mı özeniyorsunuz Sayın Arınç.