Parti kurma çalışmaları içerisinde olduğu bilinen eski başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu geçtiğimiz gün Yavuz Oğhan, Akif Beki ve İsmail Saymaz’ın sorularını yanıtlamıştı.

Yavuz Oğhan'ın kişisel Youtube kanalı olan Bidebunuizle'den yayınlanan programda dikkat çeken açıklamalarda bulunan Davutoğlu, 'Pelikan' yapılanmasını hedef almıştı.

MKYK'da muhtıravari bir tavır yaşadığını belirten Davutoğlu "Bu Pelikan çetesi… Bu bildirinin arkasındaki isimleri, kimlerden talimat aldıklarını biliyorum. Beraber ateş çemberinden geçtiğimiz insanlar beni istifaya zorladılar, Alman ajanı ilan ettiler" ifadelerini kullanmıştı.

Ahmet Yavuz Cumhuriyet'ten ayrıldı: Yaşına saygım nedeniyle ağır bir karşılık vermedim Ahmet Yavuz Cumhuriyet'ten ayrıldı: Yaşına saygım nedeniyle ağır bir karşılık vermedim

AHMET HAKAN'DAN DAVUTOĞLU'NA SERT ELEŞTİRİ

Gazeteci Ahmet Hakan, 'Pelikan' yapılanmasına yönelik sözlerinin ardından Hürriyet'teki yazısında Ahmet Davutoğlu'na eleştiride bulundu. Davutoğlu'nun başbakanlıktan istifa sürecini hatırlatan Ahmet Hakan, “İstifa et” dendiğinde... Azıcık direnseydi, direnebilseydi... Bırakın pelikanı melikanı... Game Of Thrones’un ejderhaları üzerine gelse sökmezdi." dedi.

Ahmet Hakan'ın yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

 Ahmet Davutoğlu, başbakanlık görevini sürdürürken... Kendisine “tak” diye istifa et denilmiştir. O da “şak” diye istifa etmiştir. “Ne istifası kardeşim” diyememiştir. “Ben seçimle geldim” diyememiştir. “Benim arkamda millet var” diyememiştir. Yüzüne isteksiz bir gülümseme kondurup... Basmıştır istifayı... O gün çıkıp da... Bir çıkış yapmayı göze alabilseydi... Bir itirazda bulunmaya cesaret edebilseydi... Bir olmaz çekmeyi deneyebilseydi... Hepsini geçtim... Hiç değilse yüzüne isteksiz bir gülümseme kondurmak yerine yüzünü asabilseydi... Bugün “Ben yeni bir siyasi hareket başlatıyorum” dediğinde...  Millet belki peşine düşebilirdi. Ahmet Davutoğlu bugün ne yapıyor? Ne yapacak? “Pelikan melikan” falan diyerek ağlıyor, ağlaşıyor. Oysa “İstifa et” dendiğinde... Azıcık direnseydi, direnebilseydi... Bırakın pelikanı melikanı... Game Of Thrones’un ejderhaları üzerine gelse sökmezdi.