Yeni bir parti kuracağı iddia edilen eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, şehit cenazesinde Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırı sonrası, "Acılarımızı provokasyonlara alet etmek isteyenlere izin veremeyiz." dedi.

Siyasi liderlere çağrıda bulundu

Davutoğlu mesajında siyasi liderleri "kutuplaştırıcı siyasi söylemlerden uzak durmaya" davet etti. "Siyasi kutuplaşma ve geriliminin" sonlandırılması çağrısında bulundu. Eski başbakan Davutoğlu, "Dün Hakkari'de verdiğimiz dört şehidimiz ülkemizin her hanesinde yürekleri yaktı. Ailelerine ve milletimize taziyelerimi iletiyorum. Bu aziz millet bugüne kadar şehitlerini en zor zamanda bile metanetle defnetmeyi bilmiştir. Acılarımızı provokasyonlara alet etmek isteyenlere izin veremeyiz.

Euro tarihi zirvesini gördü! 29 lirayı aşarak rekor kırdı! Euro tarihi zirvesini gördü! 29 lirayı aşarak rekor kırdı!

Şehidimizin Ankara'daki cenazesinde CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı kınıyorum. Bu vahim olay, siyasi kutuplaşma ve gerilimin bir an önce geride bırakılması gerektiğini çok açık bir şekilde ortaya koymuştur. Başta siyasi liderler olmak üzere bütün siyasi ve toplumsal kesimleri, sağduyuya, her türlü teröre karşı omuz omuza vermeye, demokratik düzen içerisinde hareket etmeye ve kutuplaştırıcı siyasi söylemlerden uzak durmaya davet ediyorum."