Ev hanımı 1 çocuk annesi 48 yaşındaki Seval Taşdan, hastalığı nedeniyle sürekli ellerinin ve ayaklarının üşümesinden dolayı sıkıntılı günler yaşıyor. 

İzlediği bir belgeselde üşümesine tiftik eldiveni ile çare bulacağını düşünen Taşdan, eldivenin sadece Ağrı yöresinde yapıldığını öğrenince Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan'a mektup yazarak tiftik eldiveni istedi.

Savcı Sayan kayıtsız kalmadı

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan da, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden Seval Taşdan'ın mektubunu aldığını ve kendisine hediye gelen tiftik eldiveni Taşdan'a göndereceğini paylaştı.

Evine giderek eldivenleri teslim ettiler

Bunun üzerine Sayan, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin'e tiftik eldivenleri teslim etti. Başkan Çetin ve beraberindeki AK Partili meclis üyeleri bu sabah Seval Taşdan'ın evine giderek eldivenleri teslim ettiler.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Menzil tarikatı şeyhi için başsağlığı mesajı... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Menzil tarikatı şeyhi için başsağlığı mesajı...

"Hastalığımdan dolayı ellerim çok üşüyordu"

Çok mutlu olduğunu ve mektuptan sonra cevap gelmeyince umudunun kırıldığını söyleyen Taşdan, "Ellerimde de ayaklarımda da aynı üşüme hissi var. Kansızlık hastalığı değil bende olan bu durum. 2013 yılında başladı hastalık. Kozmetik fabrikasında çalışıyordum o zaman ellerim sürekli üşüyordu.

"Belgeselde tiftik eldivenini gördüm"

Tekirdağ'da hastaneye gittim, kan tahlilleri yapıldı ve çeşitli ilaçlar verildi. Raynaud (Reyno) Fenomeni tanısı kondu. Bir gün televizyonda belgesel izlerken Ağrı'yı gördüm. Ağrı'nın tanıtımında hastalığımla ilgili bir anlatımlar oldu ve tiftik eldiveninden bahsedildi.

Ben de Ağrı Belediye Başkanımıza mektup yazdım. Doktorum da tiftik eldiveni takmamı tavsiye etmişti. Savcı Sayan başkanımız göndermiş Allah razı olsun ondan" dedi.

Görüntülü görüştüler

Başkan Çetin daha sonra Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan ile görüntülü arayarak Seval Taşdan ile de tanıştırdı. Telefonda duygu ve düşüncelerini aktaran Sayan, ülkemiz ve bayrağımız adına her zaman birlikte olacaklarını ifade etti.

"Bizi aramanıza sevindim"

Ağrı Belediye Başkanı, "Biz Cumhurbaşkanımızın yolunda gidiyoruz. Kimin başı dertte ise onun yanına koşuyoruz. Hep birlikte inşallah Türkiye'nin daha yükseklere çıkması için çabalayacağız. Ben çok sevindim, Ağrı'da bizi hatırlayıp derdinize derman aramanıza.

"Türkiye'nin doğusu da, batısı da birdir"

Bize bu fırsatı verdiniz ailenize ve size çok teşekkürler. Ağrı'ya da hepinizi bekliyorum. Türkiye düşmanlarına bu bir ders olsun. Türkiye'nin doğusu da batısı da bir. Kürdü, Türkü, Trakyalısı hepimiz kardeşiz burada bunu da görmüş oluyoruz" ifadelerini kullandı.