Adnan Oktar başta olmak üzere, Adnan Oktar suç örgütüne mensup 226 sanık bugün ilk duruşma için Silivri'de hakim karşısına çıkıyor.

Adnan Oktar ve grubu bugün ilk kez hakim karşısına çıkıyor

Adnan Oktar suç örgütünde 167'si tutuklu 226 sanık için açılan dava bugün görülmeye başlanıyor. İlk kez bugün hakim karşısına çıkacak olan suç örgütü için, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu, 3 bin 908 sayfalık bir iddianame hazırladı. 

İddianame 3 bin 908 sayfadan oluşuyor

Davada 99 müşteki, 26 mağdur yer alıyor. Davada bir numaralı sanık olarak Adnan Oktar yer alıyor. İddianamede, Adnan Oktar suç örgütünün kuruluşu, tarihsel gelişimi, kuralları, yapısı, ideolojisi, gelir kaynakları, silahlanma yapısı, hukuk grubu, propaganda faaliyetleri, FETÖ ile ilişkisi, örgüt içi evlilikler, cinsel-mali sömürü düzeni gibi konulara ayrıntılı olarak yer verildi.

Adnan Oktar için 420 yıldan 871 yıla kadar hapis istemi

Örgütün elebaşı Adnan Oktar, "devlet bilgilerini siyasal ve askeri casusluk amacıyla temin etme", "suç işlemek amacıyla örgüt kurma-yönetme", "terör örgütüne (FETÖ) yardım etme", "kasten adam öldürmeye teşebbüs", "çocuğun nitelikli cinsel istismarı", "resmi belgeyi yok etme ve resmi belgede sahtecilik", "nitelikli cinsel saldırı", "eğitim öğretim hakkının engellenmesi", "eziyet etme", "şantaj", "cebir, tehdit veya hile ile kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "dolandırıcılık", "hakaret", "tehdit", "suçluyu kayırma" gibi suçlarla toplam 420 yıldan 871 yıla kadar hapsi isteniyor. Diğer sanıklar için de benzer suçlarla hapis isteminde bulunuluyor. 

"Beni yok etmek istediler"

Adnan Oktar suç örgütü lideri Adnan Oktar, ilk kez hakim karşısına çıktığı davada suçlamaların asılsız olduğunu söyleyerek, “Arkadaşlarımın hepsi zeki insanlar. Biz çıldırdık mı örgüt kuralım? İngiliz derin devleti beni hedef aldı. Beni yok etmek istediler.” dedi.

Oktar, aleyhine ifade veren kişilerle ilgili olarak, "Ben henüz 10 -12 yaşındaki kızı niye kucağıma alayım? Kadına ihtiyacım varsa bulurum. Bu Serra M. beni çok seviyor. Annesi kızının benimle yalnız görüşmek istediğini söyledi. Bana oyun oynayacaklarını anladığım için annesine yanında durmasını söyledim. Tahmin ettiğim gibi yıllar sonra iftira atılıyor."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Menzil tarikatı şeyhi için başsağlığı mesajı... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Menzil tarikatı şeyhi için başsağlığı mesajı...

"Fethullah Gülen'in akli dengesi yerinde değil"

Fethullah Gülen'i övmesi üzerine konuşan Oktar, "Onun akli dengesinin yerinde olmadığı belli. Kendini kainat imamı olarak tanımlıyor. Ben niye bunun peşinden gideyim? FETÖ’cüler sürekli hakkımızda dava açılıyordu. Aslında benden nefret ediyorlardı. Sataşmasınlar diye söyledim." dedi.

Polisler evine geldiği esnada kaçtığı iddialarını yalanlayan Oktar, kaçmak isteseydi kendisini kimsenin bulamayacağını belirterek, "Kaçmıyorduk. Bu tarz operasyonlarda basının haberi olmuyor. Saklanacak olsam beni bulamazlardı. Suçum yok ki saklanayım.” dedi.