Geçtiğimiz günlerde İstanbul'un en büyük adası olan Büyükada'da akülü araçlarla yolcu taşıyanlar ve faytoncular arasında çıkan kavganın ardından gözler yeniden faytonlara çevrildi. Atların gördüğü eziyet ile her yaz gündem olan Büyükada'nın belediye başkanı Erdem Gül, Sözcü gazetesine konuştu.

Ahmet Yavuz Cumhuriyet'ten ayrıldı: Yaşına saygım nedeniyle ağır bir karşılık vermedim Ahmet Yavuz Cumhuriyet'ten ayrıldı: Yaşına saygım nedeniyle ağır bir karşılık vermedim

"FAYTONLAR YASAL TAŞIMA ARACI"

Gül, faytonların kalkıp kalkmayacağına ilişkin soruları yanıtladı. Belediye Başkanı Gül, faytonların kalkmayacağını ancak sorunun çözüleceğini söyledi. Faytonların şuan yasal taşıma aracı olduğunu belirten Gül, faytoncular, vatandaşlar, STK'lar ve belediyenin içinde olduğu bir şekilde çözüm bulunacağını ifade etti.

"AKÜLÜ ARAÇLAR YASAL DEĞİL"

Hayvanlara eziyet edilmesi konusuna da değinen Gül, hayvanlara eziyet edilmesine müsade etmelerinin mümkün olmadığını vurguladı. İnsanların adaya yaya yürüyüş yoluna sahip olduğu ve trafikten arındırılmış bölge olması sebebiyle geldiğine işaret eden Gül, İstanbul’da yürüyüş yolu kalmadığını savundu. Bu nedenle Adalar'ın ulaşımının düzene sokulması gerektiğini söyleyen fayton ve bisiklet ve yasal olmayan akülü araçlar hakkında tartışmalara değindi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile konuyu istişare ettiklerini aktaran Gül, sorunları tek tek çözmeye çalışacaklarını söyledi.