Sudan Başbakanı Abdullah Hamduk suikast girişimine uğradı. Dünya basınında yer alan habere göre İngiliz bir haber ajansı olan Reuters tarafından sudan devlet televizyonun yaptığı açıklamalara göre başkan Hamduk konvoyu ile beraber bir köprü üzerinden geçtiği sırada daha önceden yerleştirilmiş olan bomba yüklü bir jipin patlatılması sonucuyla suikast girişiminde bulunuldu. İnfilak eden araç nedeniyle başbakan Hamdukun konvoyunda bazı araçlar hasar alırken Başkan Abdullah başına herhangi bir şey gelmeden hatta yara dahi almadan bu suikast girişiminden kurtuldu.

Suikast Girişimi Başarısız Oldu!

Hamduk’un yardımcısı tarafından basına verilen demeçle Hamduk, suikast girişimi yapıldıktan hemen sonra herhangi bir yara almadan güvenli bir bölgeye tahliye edildiğini ve herhangi bir sorunla karşılaşmadıklarını belirten açıklamalarda bulundu. Kendisinin ve aracının herhangi bir hasara uğramadan güvenli bir bölgeye götürüldüğü bilgisinin dolandığı Abdullah Hamduk suikast girişiminden sonra detaylı bir bilgi ne yazık ki paylaşılmadı. Fakat biraz önce de vermiş olduğunuz bilgiye göre yardımcısı tarafından herhangi bir sorun olmadığını yara dahi almadan bu girişimden kurtulduğunu neohaber olarak biliyoruz.

Sudan Başbakanı Kim?

Bir geçiş dönemi başbakanı olan Abdullah Hamduk kısa bir süre önce yemin ederek görevine başlamıştır. Yargıtay ve konsey üyelerinin önünde yemin ederek başladığı görevinde yenilikler ve yapılması gerekenleri yapan bir başbakan olarak biliniyordu. İngiltere'de bulunan Manchester üniversitesi'nde iktisat adı verilen bir alanda doktora yaptığı bilinen Hamduk Afrika Birleşmiş Milletler Ekonomi komisyonunda bir süre genel sekreterlik görevini üstlenmişti. Komisyon tarafından verilen karara göre 39 ay boyunca devlet başkanlığını yürütecek olan Abdullah Hamduk görevine halen devam eden bir başbakan olarak biliniyor.

Başkanlığı Süresince Önem Vermesi Beklenilen Gündem Maddeleri

Mutlak olarak bir barış sürecinin başlaması ve bu sürecin güvenliğinin sağlanması, eski rejimde kilit noktalarda rol oynayan ve artık sembol isim olarak tanınan kişilerin yargılanması, yasal olarak ve en doğru şekil de profesyonel reformlar yapılması, devlete ait tüm gerekli kuruluş yada kurumların aynı zaman da yargı ve ordunun yeniden yapılandırılması ekstra olarak da ülkenin tüm ekonomik durumunun iyileştirilmesi gibi maddeler Sudan başkanı Abdullah Hamduk için önem vermesi beklenen maddeler olarak bilinmektedir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Menzil tarikatı şeyhi için başsağlığı mesajı... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Menzil tarikatı şeyhi için başsağlığı mesajı...

Neden Suikast Girişiminde Bulunuldu?

Görevlerine ve etkisini sürdürmeye devam ederken yaşamış olduğu bu Abdullah Hamduk suikast girişiminin nedeni, detayları basına paylaşılmadı. Fakat farklı görüşlerde yada konsey kararını beğenmeyen kişi veya etnik grupların düzenlemiş olduğunu düşündüğümüz bu suikast umarız Abdullah Hamduk'un görev süresince vermek istediği kararları etkilemez.