Kadına şiddet konusunda Hürriyet gazetesinden İpek Özbey'in sorularını yanıtlayan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Bir kadın kurtulacaksa değil yasayı, anayasayı bile değiştiririz" dedi.

Kadına şiddet konusunda önleyici tedbirler üzerine çalışılıyor

"Özellikle kadın ve çocuklara karşı olmak üzere şiddetin her türlüsünü reddediyoruz" diyen Gül, kadına şiddete karşı önleyici ve koruyucu tedbirlerin uygulanması konusunda çalışıldığını belirtti. Tedbirler arasında önleyici olanların harekete geçirilmesine öncelik verildiğini, bu sebeple başvuruların derhal cevaplandığını anlattı. 2019 yılında 375 bin 425 tedbir kararı çıkarıldığını belirtti.

Fenerbahçe'nin yıldızı Arda Güler rekor bedelle Real Madrid'e transfer oldu! Fenerbahçe'nin yıldızı Arda Güler rekor bedelle Real Madrid'e transfer oldu!

"Bir kadın kurtulacaksa anayasayı bile değiştiririz"

Bu gibi suçlar işleyenlerin en ağır şekilde cezalandırılması üzerine çalışıldığını belirten Bakan Gül, cezaların caydırıcılık etkisinin analiz edileceğini bildirdi. Eksikliğin kanunlarda mı yoksa hayatın olağan akışında mı olduğunun incelendiğini belirten Gül, "Eğer bir kadın kurtulacaksa değil yasayı, anayasayı bile değiştiririz" dedi.