ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan bu gece yapılan uyarıya göre, ABD'li vatandaşların Türkiye’nin Suriye ve Irak sınırındaki bölgelerine ziyarette bulunmamaları gerektiği aktarıldı. Vatandaşların 'terörizm ve güvenlik güçlerinin uyguladığı 'keyfi gözaltıları' gerekçesiyle, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Kilis, Mardin, Şanlıurfa, Siirt, Şırnak, Tunceli ve Van illerine seyahat etmemesi istendi. 

Atatürk anıtına saldırı! Alçaklık bitmiyor Atatürk anıtına saldırı! Alçaklık bitmiyor

Terörist gruplarının halka açık yerleri hedef aldığı söylendi

Yapılan uyarıya göre bahsi geçen bölgelerde 'terörist gruplarının' yaptığı saldırıları kamuya açık yerleri hedef alarak yaptığı belirtildi. Söz konusu olan  turistik bölgeler ile seyahat ve alışveriş merkezleri, yerel hükümet binaları, oteller, kulüpler, lokantalar, ibaret yerleri, parklar, sportif ve kültürel faaliyetler, eğitim binaları, havaalanları ve diğer kamuya açık yerlerden uzak durulması istendi.

'Keyfi gözaltılar'

Uyarıda yer alan 'keyfi gözaltılara' ayrı bir parantez açıldı. Bölgedeki güvenlik güçlerinin içlerinde ABD vatandaşlarının da bulunduğu onbinlerce kişiyi, yetersiz bilgilerle, genellikle de siyasi amaçlarla terör örgütleriyle ilişkili olarak göstererek gözaltına aldığı bilgisi öne sürüldü.

Uyarının son bölümünde ABD vatandaşlarının seyahat yasaklarına maruz kaldıkları ve sosyal medyada hükümet karşıtı paylaşımlarda bulunanların tutuklanabileceği bildirildi.