ABD Savunma Bakanı Mark Esper'den, Türkiye'nin kurucu ortak olduğu F-35 programından çıkarılmasına ilişkin yeni bir açıklama geldi. 

5 yaşındaki Zeynep'in kahreden ölümü...15 gün sonra ölümüne neden olan sürücüye tahliye! 5 yaşındaki Zeynep'in kahreden ölümü...15 gün sonra ölümüne neden olan sürücüye tahliye!

Esper, "Türkiye'nin F-35 programına yeniden dahil olmasını değerlendirmemiz için S-400'lerden vazgeçmesi gerekiyor. Sistemi teslim almaları üzücü. Ya F-35 ya da S-400. İkisi birden olamaz. Birini garaja koyalım diğerini kullanalım gibi bir durum söz konusu olamaz" dedi.

S-400 VARSA F-35 YOK!

F-35 programında ABD ile kurucu ortak olan ve maddi destekte bulunan Türkiye'nin, sınır güvenliğini sağlamak adına Rusya'da S-400 satın almasının ardından F-35 programından nedensiz çıkarılması, Türk devleti ve kamuoyundan tepkiyle karşılanmıştı.

"SAVAŞ UÇAĞINA İHTİYACIMIZ VAR"

Esper'in bu açıklamalarından satler önce Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Savaş uçağına ihtiyacımız var. F-35'leri alamazsak yeni alternatifler ararız" demişti.

Bugün, Rusya devlet haber ajansı RIA, Türkiye'nin Rusya ile SU-35 ile SU-57'lerin teslimatı hakkında görüştüğünü de duyurmuştu.