Cumhuriyet gazetesi'nin haberine göre;

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, dün S-400 hava savunma sistemlerinin Türkiye'ye ulaşmasının ardından yaptığı yeni açıklamada ABD yasaları gereği Türkiye'ye yaptırım uygulanması gerektiğini söyledi.

Mike Pompeo, Washington Post Gazetesi'ne verdiği röportajda S-400 meselesine de değindi ve ABD'nin "Hasımlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Etme Yasasına" atıfta bulundu.

"Başkan Trump kanunlara uyacaktır"

Washington Post, haberde "kanunların yaptırım gerektiğirdiğini ancak Trump'ın Türkiye'ye yaptırım konusunda karışık sinyaller verdiğini" yazdı.

Pompeo ise, bu yasaya atıfla "ABD yasaları bu durumda yaptırım uygulamayı gerektiğiriyor ki kanunlara uyacağız. Başkan Trump da kanunlara uyacaktır" ifadelerini kullandı.

Erdoğan: Savaşa hazırlanmıyoruz

Euro tarihi zirvesini gördü! 29 lirayı aşarak rekor kırdı! Euro tarihi zirvesini gördü! 29 lirayı aşarak rekor kırdı!

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan ise dün Vahdettin Köşkü'nde gazetecilerle bir araya geldiği yemekte, Türkiye'ye sevkiyatı başlayan Rus S-400 hava savunma sistemi ile ilgili şunları söylemişti:

"Biz, S-400'leri alarak savaşa hazırlanmıyoruz. Barışı ve kendi milli güvenliğimizi garanti altına almaya çalışıyoruz."

Yaptırım uyarısı mektupla bildirilmişti

ABD Savunma Bakanlığı Vekili Patrickh Shanahan'ın 6 Haziran'da, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 alma planıyla ilgili Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'a bir mektup yollamıştı.

Shanahan, mektupta "Türkiye S-400 teslimatını kabul ettiği takdirde F-35 almayacaktır. S-400 tutumunuzu değiştirme seçeneğiniz halen bulunmaktadır. Bu yolda devam[ınız] istihdamda, milli gelirde ve uluslararası ticarette kayıplara neden olacaktır." demişti.