Ahmet Yavuz Cumhuriyet'ten ayrıldı: Yaşına saygım nedeniyle ağır bir karşılık vermedim Ahmet Yavuz Cumhuriyet'ten ayrıldı: Yaşına saygım nedeniyle ağır bir karşılık vermedim

ABD, Türkiye'nin Rusya'dan hava savunma sistemi S-400 alması üzerine gerilen ilişkileri yumuşatmak üzere bir adım attı. Türk heyetiyle iki ülke arasındaki ilişkileri görüşen ABD Ankara Büyükelçisi David Michael Satterfiel, Türkiye'ye F-35, Patriot ve vergi indirimi içeren yeni bir teklif sundu. 

Teklif Beyaz Saray'a gidecek

NTV'nin haberine göre, Satterfiel'in sunduğu bu teklif yazılı hale de getirilecek. Ekonomik gibi gözüken bu teklifin siyasi ve krizleri çözmeye yönelik olduğu belirtildi. Bu teklif ile, ABD-Türkiye arası ticaret hacminin 20 milyar dolardan 100 milyar dolara ulaşacağı ön görüldü. Teklifin resmi bir çerçeveye oturması için, Satterfiel teklifi içeren bir mektup hazırlayacak ve ABD Hazine Bakanlığı'nın onayına sunacak. 

F-35, Patriot ve vergi indirimi yolda

ABD, çelik ve alüminyum vergilerine tek taraflı vergi getirmiş, Türkiye de karşılık vermişti. ABD vergileri bir miktar düşürse de olması gereken seviyede değildi. Bu teklif ile bu vergilerin de düşürüleceği tahmin ediliyor.