Bursa'da 9 yaşındaki kardeşini ilaç tankerine atarak öldüren Ö.F.A hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı. Ö.F.A, kardeşinin kendisine "abi" demediğini ve lakap taktığını, onu bu sebeple öldürdüğünü itiraf etti. 

9 YAŞINDAKİ KARDEŞİNİ ÖLDÜRDÜĞÜNÜ İTİRAF ETTİ

31 Temmuz'da, 9 yaşındaki Yunus Emre A.'yı bulamayan aile jandarmaya haber verdi. Küçük çocuk 6 saat boyunca evin çevresinde ve su kanallarında arandı, ancak bir sonuç elde edilemedi. Yunus Emre'nin 17 yaşındaki ağabeyi Ö.F.A'nın verdiği çelişkili ifadelerden şüphelenen jandarma, zanlıyı gözaltına aldı. Zanlı, ilk ifadesinde kardeşini öldürüp ilaçlama deposuna attığını itiraf etti. Evin bahçesinde yapılan incelemede çocuğun cansız bedenine ulaşıldı ve zanlı tutuklandı. 

KARDEŞİNE DAKİKALARCA ŞİDDET UYGULAMIŞ

Zanlı, kardeşinin kendisine bağırması üzerine sinirlenerek 2-3 kez küçük çocuğun sırtına vurduğunu anlattı. Ardından Yunus Emre'nin bağırarak eve kaçtığını, 2-3 dakika sonra yanına gittiğinde çocuğun üzerini çıkarmış halde ilaç tankerinin yanında durduğunu anlattı. Tarlaya çalışmaya gitmek için kardeşini ikna etmeye çalışan zanlı, Yunus Emre'nin tarlaya gitmeyi reddettiğini, tankere girerek serinlemek istediğini söyledi. Bunun üzerine öfkelenen zanlı, 3-4 dakika boyunca kardeşini dövdüğünü itiraf etti. Zanlı, olayın devamını şu şekilde anlattı:

BAYILAN KARDEŞİNİ İLAÇ DEPOSUNA ATTI

"Yunus bir anda baygınlık geçirdi. Ben de korktuğumdan dolayı Yunus'u kucaklayarak ilaç tankerinin içerisine çırılçıplak koydum. İlaç tankerinin içerisinde sadece su vardı. Kardeşimin elbiselerini de elimle top edip ilaç tankerine attım. Kardeşimin terliği ilaç tankerinin dış kısmanda kaldı. İlaç tankerinin filtresini koyduktan sonra, kapağını sıkıca kapattım"

Ahmet Yavuz Cumhuriyet'ten ayrıldı: Yaşına saygım nedeniyle ağır bir karşılık vermedim Ahmet Yavuz Cumhuriyet'ten ayrıldı: Yaşına saygım nedeniyle ağır bir karşılık vermedim

"BANA AĞABEY DEMEDİ, LAKAP TAKTI"

Kardeşini öldürüp tarlaya çalışmaya gittiğini belirten Ö.F.A, eve gidince annesinin Yunus Emre'yi aradığını, korktuğu için aramaya yardım ettiğini anlattı. "Bu eylemleri bir başkasının yönlendirmesiyle yapmadım. Bir anlık öfkeyle hareket ettim ve kendimi kaybettim. Kardeşimle daha önce çok kavgalarımız oldu. Ancak hep kavgayı kardeşim başlatmıştır. Bana çoğu zaman ağabey diye hitap etmiyordu. Bana lakaplar takıyordu. Bu sebeple kendisine çok kızıyordum. Bu nedenle kardeşime zarar verdim. Olaylardan ailemin haberi yoktur, pişmanım" dedi. Babanın Ö.F.A'dan şikayetçi olmadığı öğrenilirken, Cuumhuriyet savcısı sanık için kasten öldürmek suçuyla ağırlaştırılmış müebbet isteminde bulundu.