İzmir Buca'da iddialara göre annesi ve sevgilisi tarafından öldürüldükten sonra cesedi tandırda bulunan 5 yaşındaki Eymen'in naaşı, yakınlarına cenaze aracının verilmemesinden dolayı bir otomobilin bagajında Eskişehir’e getirildi.

Eymen'in yakınları, naaşı Eskişehir'e götürmek için cenaze aracı talep ettiklerini ancak araç verilmediğini, cenaze aracının yalnızca havalimanına kadar gidebileceğinin kendilerine bildirildiğini aktardılar. Aile, Eymen'in cenazesini kendi imkanlarıyla memleketlerine nakletmek zorunda kaldı.

Menzil liderinin cenazesi için Adıyaman'a adeta akın ettiler! THY'den dikkat çeken hamle! Menzil liderinin cenazesi için Adıyaman'a adeta akın ettiler! THY'den dikkat çeken hamle!

Tarifeli uçuşla nakledilmeyi de istemeyen aile, cenazeyi kendi otomobillerinin bagajına yerleştirerek Eskişehir'e götürdü. 5 yaşındaki Eymen'in naaşının taşınması için cenaze aracı verilmemesi, vatandaşlardan tarafından tepki topladı.

"Zamanında çekseydiniz"

Küçük Eymen'in cenazesi Eskişehir'de bulunan Yunus Emre Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Eymen'in anneannesi, torununun öldürülmesinden önce ihbarda bulunduğu ancak haber yapmadığını ileri sürdüğü gazetecilere morg önünde tepki gösterdi. "Zamanında çekseydiniz. Şimdi neden çekiyorsunuz?" şeklinde tepki gösteren acılı anneannenin yanı sıra diğer yakınları ise, "Başka Eymenler ölmesin, görevliler işlerini yapsın" dedi.

İmam, Eymen'in tabutunu öptü

Morgdan alınan Eymen'in naaşı için, Eskişehir Hal Camii’nde ikindi namazına müteakiben cenaze namazı kılındı. Namazın ardından imamın, Eymen'in küçük bedenini saran tabutu öptüğü görüldü. Cenaze aracına konularak gönderildiği Asri Mezarlığına defnedilen Eymen'in; anneannesi, dedesi ve yakınları gözyaşlarını tutamadı.

Ne olmuştu?

İzmir'in Buca ilçesinde kayıp olarak aranan 5 yaşındaki Eymen Sadık Durak'ın cesedi, dövülerek öldürüldükten sonra atıldığı tandırda 4 gün önce ortaya çıkmıştı. Olay sonrasında gözaltına alınan anne Mine Durak ile sevgilisi Serkan Elçetin 'kasten tasarlayarak öldürme' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.