30 Ağustos'un Cuma gününe denk gelmesiyle birlikte vatandaşlar haftasonu tatilini birleştirerek 3 gün tatil yapma hayali kurmaya başladı. Her yıl büyük bir coşkuyla kutlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı bu yıl da kutlamalarla anılacak. Resmi ve ulusal bir bayram olan 30 Ağustos, her yıl olduğu gibi bu yıl da resmi tatil kabul edilecek. 

  • 30 AĞUSTOS RESMİ TATİL Mİ 2019

30 Ağustos Cuma gününe denk geldiği için devlet kuruluşlarında resmi tatil kabul edilecek. 

  • 30 AĞUSTOS'TA BANKALAR AÇIK MI?

30 Ağustos resmi tatil olduğu için bankalar açık olmayacak. Acil banka işlemleri için bankamatikler kullanılacak.

Fenerbahçe'nin yıldızı Arda Güler rekor bedelle Real Madrid'e transfer oldu! Fenerbahçe'nin yıldızı Arda Güler rekor bedelle Real Madrid'e transfer oldu!
  • 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI HASTANELER TATİL Mİ?

30 Ağustos'ta, resmi tatil nedeniyle hastaneler ve eczaneler kapalı olacak. Ancak hastanelerin acil bölümleri ve nöbetçi eczaneler hastalara hizmet verecek. 

  • 30 AĞUSTOS 1920'DE NE OLDU?

Büyük Taarruz 30 Ağustos 1920'de, Dumlupınar'da Mustafa Kemal Atatürk'ün başkumandanlığında zaferle sonuçlandı. 30 Ağustos, ilk kez 1924 yılında, Atatürk'ün Cumhurbaşkanı unvanıyla Dumlupınar'da katıldığı bir törenle kutlanmaya başladı. Bu tarihte bu özel gün, "Başkumandan Zaferi" olarak adlandırıldı. 1923 yılının ulusal ve uluslararası alanda yoğun bir yıl olması sebebiyle kutlamalara 1924 yılında başlandı.

  • 30 AĞUSTOS TARİHİ NİÇİN ÖNEMLİDİR?

Atatürk, bu zaferle milli ruhun önemine vurgu yapmıştır. 1926 yılı itibariyle Zafer Bayramı olarak kutlanan 30 Ağustos kutlamaları, 1960'lı yıllardan sonra daha kapsamlı bir hal aldı.