Bursa'da 2 işçinin yaşamını yitirdiği vinç kazasıyla ilgili can alıcı detaylar ortaya çıktı. Tutuklu olarak yargılanan vinç operatörü, vincin kurulduğu yerin sorunlu olduğunu itiraf etti. 

KAMYON DENGESİNİ KAYBEDİNCE 30 METREDEN DÜŞTÜLER

Geçtiğimiz 26 Mayıs'ta, Yalova yolunda, Adil Demir ve Soner Oğuz bir otelin camlarını temizlemek için vincin sepetine bindi. Sepette 30 metrelik binanın en üst katına kadar ulaşan işçiler buradan camları silmeye başladı. Vincin bağlı olduğu kamyonun dengesini kaybetmesi sonucu sepetteki işçiler 30 metre yükseklikten düştü. Oğuz ve Demir olay yerinde yaşamını yitirdi. Vincin operatörü Ali A. ise tutuklandı.

ZANLILARIN 2 YILDAN 15 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Tutuklanan vinç operatörü Ali A., söz konusu vinç şirketinin müdürü İdris M. ve otelin sahibi Mehmet A. hakkında"taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebep olma" suçuyla 2 yıldan 15 yıla kadar hapsi istendi. Mahkemede vinç operatörü Ali A., vinci kurduğu yerin sıkıntılı olduğunu, ölen işçilerden Soner Oğuz'un kendisine ısrar ettiğini belirtti:

Euro tarihi zirvesini gördü! 29 lirayı aşarak rekor kırdı! Euro tarihi zirvesini gördü! 29 lirayı aşarak rekor kırdı!

OPERATÖR ALANIN SIKINTILI OLDUĞUNU İTİRAF ETTİ

"Vinci kuracağımız yer sıkıntılıydı. Soner bana çok ısrar etti. 'Bu işi yapmazsak bizi kovarlar' dedi. Ben vinci oraya kurmak istemedim. Vinci kurduktan sonra Soner, “bom” diye tabir ettiğim şeyi uzatmamı istedi. Kumandaya basmadan vinç sallanmaya başladı. Vinç yan yatınca atlayarak yanlarına koştum. İkisinin de hareketsiz yerde yattığını görünce hemen ambulansı aradım. Vinç kullanırken yanlış hareketim veya ihmalim olmadı. Onlara baret takmalarını söylememe rağmen takmadılar. Üzerlerinde kemer vardı. Ama binadan sarkıtılan can halatı yoktu”

"KAZA OLACAĞINI BİLSEYDİM BÖYLE BİR İŞE GİRMEZDİM"

Otel sahibi Mehmet A. tutuksuz yargılanırken, “Geride kalanlara Allah sabır versin. Otelin dış camlarının temizliği için Soner ile anlaştım. Sıkıntı olmaması için sözleşme yapmıştım. Kendisiyle anlaşırken tam donanımlı vinç olduğunu söylediler. Bu iş beni insanî açıdan üzmüştür. Vincin düştüğünü söylediklerinde hemen olay yerine geldim. 2 kişinin vefat ettiğini gördüm. Biz vinçten anlamıyoruz. O yüzden sözleşmede gerekli şartları sunmuştuk. Kazanın olacağını bilseydim böyle işe girmezdim” dedi.