İzmir'in Gaziemir ilçesinde 17 yaşındaki Bürge Yolbilir'e çarparak ölümüne yol açan B.K. yakalandı. Alkollü olduğu anlaşılan sürücünün, daha önce da alkollü araç kullanırken yakalandığı ortaya çıktı.

Hem alkollü, hem kırmızı ışığı ihlal etti

Kaza, Akçay Semt Garajı yakınlarında meydana geldi. Gaziemir Şehit Mustafa Yaman Anadolu İmam Hatip Lisesi 11. sınıf öğrencisi Bürge Yolbilir'e, iddiaya göre, yaya geçidinden yolun karşısına geçmeye çalışırken, sürücüsünün kırmızı ışık ihlali yaptığı 35 AY 197 plakalı hafif ticari araç çarptı.

Ahmet Yavuz Cumhuriyet'ten ayrıldı: Yaşına saygım nedeniyle ağır bir karşılık vermedim Ahmet Yavuz Cumhuriyet'ten ayrıldı: Yaşına saygım nedeniyle ağır bir karşılık vermedim

Arkasına bile bakmadan kaçtı

Çarpmanın şiddetiyle yola savrulan genç kız, metrelerce sürüklenirken, sürücü ise olay yerinden kaçtı. Hayatını kaybeden Bürge Yolbilir'in cenazesi, önceki gün Aktepe Mahallesi'ndeki Hacı Fevzi Baba Camii'nde tören düzenlendi.

Annesi fenalaştı

Cenazeye Yolbilir ailesi ile yakınları ve genç kızın okul arkadaşları katıldı. Acılı anne Firdevs Yolbilir'in fenalaştığı için cenazeye katılamadı. İstinaf mahkemesinde yazı işleri müdürü olan baba Eyüp Yolbilir de kızının tabutunu görünce gözyaşı döktü. Bürge Yolbilir'in cenazesi, Sarnıç Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Trafik canavarının sicili kabarık

Kırmızı ışık ihlali yaptığı ileri sürülen B.K. ise polis tarafından yakalandı. Yapılan kontrolde, B.K.'nın 0.89 promil alkollü olduğu ve daha önceden de alkollü araç kullanırken yakalandığı öğrenildi. 

Yaralama ve uyuşturucu kullanmaktan emniyette kaydı bulunan B.K.'nin polise verdiği ifadesinde, "Alkollü olduğum için panik yaparak kaçtım" dedi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen B.K., tutuklandı.

Sosyal medyada farkındalık için #BürgeİçinAdalet etiketi

Alkollü sürücünün kırmızı ışık ihlali yapmasından dolayı genç yaşta hayatını kaybeden Bürge Yolbilir'in arkadaşları, adalet terazisinin son günlerde sosyal medyada attığından mütevellit kazaya neden olan sürücü B.K.'nın gereken cezayı alması ve ülkemizde trafik kurallarının sıkça ihlal edilmesinden dolayı çok sayıda ölümlü vakanın yaşanmasına dikkat çekmek amacıyla Twitter'da, #BürgeİçinAdalet etiketini atılar. Farkındalık oluşturmak isteyen sosyal medya kullanıcıları, trafik kurallarının ihlali konusunda görüşlerini paylaştılar. Öte yandan sosyal paylaşım sitesi Ekşi Sözlük'te konuyla ilgili açılan başlığa, yüzlerce yorum yapıldı.