İstanbul Valiliği, kaçak göçmenlerle ilgili açıklama yaptı. Valiliğin yaptığı açıklamada İstanbul'da bulunan kayıtsız 4 bin 500 Suriyelinin İçişleri Bakanlığı'nın belirlediği çeşitli illerde bulunan Geçici Barınma Merkezlerine gönderildiğini bildirdi.Valilik ayrıca farklı illerde kayıtlı Geçici Koruma kapsamında bulunan ancak İstanbul'a gelen Suriyelilerin de kayıtlı bulundukları illere gönderilmesine devam edildiğini kaydetti. 

Belediyeler, muhtarlar ve Suriyeli sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle istişarede bulunduklarını belirten İstanbul Valiliği, kayıtlı oldukları illere taşınmaları için Suriyelilere verilen sürenin 20 Ağustos 2019 tarihinden, 30 Ekim 2019 tarihine kadar uzatıldığını açıkladı.

ŞARTLARI SAĞLAYANLAR İSTANBUL'A KAYIT YAPTIRABİLİR

İstanbul'da ikamet etmesi mümkün olan Suriyeliler şöyle sıralandı:

"2018-2019 eğitim öğretim döneminde İstanbul’da öğrenim gören temel eğitim ve ortaöğretim öğrencileri ve aileleri, aile bütünlüğünün temini ve insani gerekçeler dahilinde, ilimize kayıtlı ailelerin diğer illere kayıtlı olan fertleri, annesi ya da babasını kaybetmiş, yakınlarının himayesindeki (öksüz-yetim) çocuklar, İstanbul’da yatırımı bulunan ve istihdam sağlayan Suriyelilerden, başvuru tarihinden 3 ay öncesinde aktif olarak faaliyette bulunduğu resmi olarak tespit edilen işletmelerin sahipleri ile çekirdek aileleri, üniversite eğitimine devam eden öğrenciler, durumlarını belgelendirmeleri ve ilgili mevzuatın öngördüğü şartları taşımaları kaydıyla ilimize kayıt yapılacaktır."

Telefon kayıt harçlarına zam geldi... Vatandaş, Artvin Hopa'daki Sarp Sınır Kapısı'na hücum etti! Telefon kayıt harçlarına zam geldi... Vatandaş, Artvin Hopa'daki Sarp Sınır Kapısı'na hücum etti!

24 BİN 344 İŞ YERİ KONTROL EDİLDİ

Açıklamada ayrıca, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü ve ilgili kurum temsilcilerinden oluşan ekiplerce, çalışma hayatında kayıt dışı istihdamın önlenmesi için rehberlik faaliyetlerinin sürdüğü kaydedilerek 24 bin 344 iş yerinin ziyaret edildiği, işveren ve çalışanlara rehberlik hizmeti verildiği söylendi. Ziyaret edilen iş yerlerinden mevzuata uygun olmayan 437 iş yeri tabelasının uygun hale getirildiği, bin 681 iş yeri tabelasının da mevzuata uygun hale getirilmesi için çalışmaların sürdüğü belirtildi.