Denizli’de tecavüze uğrayan, ancak uğradığı cinsel istismarı zorla evlendirme korkusu yüzünden ailesine söyleyemeyen genç kız, ikinci defa tecavüze uğrayınca durumu ablasına anlatarak şikayetçi oldu. Şikayet üzerine açılan davada olayı gerçekleştiren şahıs tutuklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Menzil tarikatı şeyhi için başsağlığı mesajı... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Menzil tarikatı şeyhi için başsağlığı mesajı...

Genç kız yaşadıklarını anlattı

15 yaşındaki talihsiz kız yaşadıklarını zor da olsa anlatarak, “Kurban Bayramı günü evde yalnızdım. Uzaktan akrabamız olan Ü.A. eve geldi ve ‘bir şey söylemek istiyorum’ dedi. Ben kapıyı açmadım sonra zorla içeri girdi ve bana tecavüz etti. Birkaç ay geçtikten sonra sosyal medya uygulamasından bana mesaj attı ama ben cevap vermedim. Şubat ayı akşam saatlerinde okula gelip beni sürükleyip birkaç arazi geçtikten sonra bir bahçede bana yine tecavüz etti” dedi. İntihar etmeyi düşündüğünü söyleyen genç kız, "Bu doğru bir karar değildi. 'Ben utanmamalıyım bana bu zulmü yapan kişi utanmalı’ dedim diyerek ölmekten vazgeçtim.” ifadelerini kullandı.

Sanık hakkında tecavüz ve 3 ayrı suçtan dava açıldı

İkinci tecavüzün ardından daha fazla dayanamayan H.Ç., olayı ablasına anlatınca ailesi her şeyi öğrendi. Kızının başına gelenleri öğrenen baba Ü.Ç. ise Cumhuriyet Başsavcılığına giderek şikayetçi oldu. Şikayet üzerine harekete geçen savcılık, Ü.A. hakkında 28 Şubat 2019 tarihinde ‘çocuğun nitelikli cinsel istismarı, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, konut dokunulmazlığını ihlal etme ve şantaj’ Cumhuriyet Savcılığı tarafından suçlaması ile iddianame hazırladı. Denizli 6. Ağır Ceza Mahkemesi ise iddianameyi kabul ederek Ü.A. hakkında dava açtı. Görülen ilk duruşmada Ü.A., tutuklanarak cezaevine gönderildi.