İkinci tur için seçim kampanyasını değiştiren Kemal Kılıçdaroğlu'na Nevşin Mengü tepki gösterdi. Mengü, "Kısa bir süre kalmışken yapılan 180 derecelik dönüşü seçmen neden satın alsın" diyerek muhalefetteki telaşı vurguladı.

Türkiye, 13. Cumhurbaşkanını belirlemek için 14 Mayıs'ta sandık başına gitti. Ancak ilk turda adaylar 50+1 oy oranına ulaşamayınca seçim 28 Mayıs’ta yapılacak ikinci tura kaldı.

Seçimden yüzde 5,17 oy ile çıkan Sinan Oğan, aldığı oy oranıyla ikinci turun kilit ismi haline gelirken, Oğan’ın hangi adaya destek vereceği merak konusu olmaya başladı.

Menzil liderinin cenazesi için Adıyaman'a adeta akın ettiler! THY'den dikkat çeken hamle! Menzil liderinin cenazesi için Adıyaman'a adeta akın ettiler! THY'den dikkat çeken hamle!

Kemal Kılıçdaroğlu'nun düzenlediği basın toplantısında daha milliyetçi söylemlere yöneldiği "Terörü bitireceğim, mültecileri göndereceğim." demesi dikkat çekti.

Gazeteci Nevşin Mengü, Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasını yorumladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın itidalli bir şekilde kampanyayı yürüttüğünü belirten Mengü, muhalefetteki telaşa karşılık nasıl bir önlem alınacağını sordu.

Mengü, "Bu zamana kadar Kılıçdaroğlu eliyle kalp yapıyordu bir günde yumruğunu masaya vuruyor. Seçmen bunu neden satın alsın?" dedi.

Sinan Oğan'ın kime destek vereceğini de yorumlayan Mengü, "Cumhur İttifakı’nın Sinan Oğan’la bir pazarlığa gireceğini tahmin etmiyorum." dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun milliyetçi ve göçmen karşıtı söylemlere girmesinde ana etkenin Sinan Oğan'a verilen oylar olduğunu belirten Mengü, şu ifadeleri kullandı:

"'Gidecekler kardeşim’ diyor, belli ki seçimler düzensiz göçmenler üzerinden götürülecek, ivedilikle Sinan Oğan ve Ümit Özdağ ile bir anlaşma yapılmak isteniyor. Sinan Oğan’ın eli güçlü şu anda ve Kılıçdaroğlu’nun ona bir Göç Bakanlığı verme projesi var aklında. Şöyle diyorlar galiba bu adam kaç almış yüzde 5, ne demiş 'göçmen' o zaman biz de oradan yürüyelim."

kemal-kilicdaroglu-ve-sinan-ogan