Seçim öncesinde duyurulan ekmek zammının önümüzdeki günlerde uygulanması bekleniyor. 

Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, fırıncıların zam oranı üzerinde çalışmalarına başladıklarını ifade ederek, 6 TL'ye satılan ekmek fiyatına sektörün haziran ayının ilk haftasından itibaren zam yapmayı düşündüklerini açıkladı.

Fırıncıların ekmek fiyatları için beklentisi ne kadar? Söylenen rakam vatandaşı endişelendirdi!

Sözcü gazetesinin haberine göre, piyasada 1 TL başta olmak üzere bozuk para sıkıntısı yaşandığını belirten Kolivar, bu sorunu çözmek ve ertelenen zamı uygulamak amacıyla ekmek fiyatının 10 TL'ye çıkabileceğini belirtti.

6 aylık enflasyon oranı açıklandı! 6 aylık enflasyon oranı açıklandı!

Kolivar, temmuz ayında işçi zamlarının da maliyetleri artıracağına dikkat çekerek, fırıncıların daha fazla beklemek istemediğini ifade etti. 240 gram ekmeklerin 6 TL'den satıldığını ve 10 TL'ye satılacak ekmeklerin ise 260 gram olabileceğini aktaran Kolivar, İstanbul'daki fırınların kapasitesinin düştüğünü vurguladı.

Fırıncıların ekmek fiyatları için beklentisi ne kadar? Söylenen rakam vatandaşı endişelendirdi!

İstanbul'un 35 ilçesinde 240 gram ekmeklerin 6 TL, 200 gram ekmeklerin ise 5 TL'ye satıldığını belirten Kolivar, ayrıca şunları dile getirdi:

"Artık gramajda da bir standart olmalı. İlçeler arasında mutlaka fiyat farkı oluşturmalıyız. Çünkü her ilçenin kira ve diğer maliyetleri farklıdır. Hükümet sıfırdan başladı, biz de sıfırdan başlayalım. Maliyetleri düşürmek için çaba sarf edelim. Arabaları servisten çekmeyi düşünüyoruz. Fırınlardan mahalledeki bakkallara el arabalarıyla ekmek taşırsak en az 30 bin TL tasarruf sağlanır. Zincir marketler sanayi tipi ekmek satabilir, bu ekmekleri biz satmayalım. Vatandaşın pahalı ekmek yemesini istemiyoruz. Ucuz ekmek ancak bu şekilde temin edilebilir."