Polis intiharlarına ilişkin haberler gündemin ilk sıralarında yerini aldı.

Muhalefet olayların perde arkasında amir baskısının öne çıktığını söyleyerek polislerin neden canlarına kıydığının araştırılmasını istiyor ancak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başta olmak üzere iktidar cephesinden ses çıkmıyor. Tepkiler giderek artıyor.

Olaya ilk dikkat çeken isimlerden biri CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal oldu. 

Polisler neden intihar ediyor?

Polislerin üzerinde amir baskı var mı? Emniyetteki hiyararşi baskısı memurların ölümüne mi neden oluyor? 

Son günlerde polis intiharları sık sık gündeme gelirken Emniyet, “Polis intihar oranlarında artış yok” açıklaması yaptı. CHP'li Tanal polis intiharlarının araştırılması için Meclis Başkanlığı’na önerge sundu.

Önergenin gerekçesinde, son bir ayda 20 polisin intihar ettiği vurgulandı. İntiharların nedenleri arasında “amir baskısının” öne çıktığına işaret edildi.

Emniyet teşkilatında terfilerin, atamaların ve görevlendirmelerin; siyasi ilişkilere göre şekillendiğine dikkat çekildi.

Ahmet Yavuz Cumhuriyet'ten ayrıldı: Yaşına saygım nedeniyle ağır bir karşılık vermedim Ahmet Yavuz Cumhuriyet'ten ayrıldı: Yaşına saygım nedeniyle ağır bir karşılık vermedim

;Gazeteci Fatih Portakal, konuya tepkisini “Peker’in iddialarına İçişleri Bakanı olarak tatmin edici yanıt vermiyorsunuz anlayabilirim. Ama personeliniz canına kıyıyor bu konuda da konuşmuyorsunuz? Bunu anlamıyorum” sözleriyle dile getirdi. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yaşanan duruma sessiz kalmasına tepki gösteren gazeteci Fatih Portakal, ''1 ayda 20 polis hayatına son veriyor. Peker’in iddialarına İçişleri Bakanı olarak tatmin edici yanıt vermiyorsunuz anlayabilirim. Ama personeliniz canına kıyıyor bu konuda da konuşmuyorsunuz? Bunu anlamıyorum. Neden bu insanlar mutsuz ve kimi hayatına son veriyor? '' ifadelerini kullandı.