EURO 2020 açılış maçında A Milli Takım, Roma Olimpiyat Stadı'nda İtalya ile karşılaştı. Tüm dünyanın izlediği maçta tribünlerde 3 bin Türk taraftarı yer aldı.

Saat 22.00'da başlayan karşılaşmayı Hollandalı hakem Danny Makkelie yönetti. 

A Milli Takım ile İtalya, EURO 2020'nin açılış mücadelesinde karşı karşıya geldi. Roma Olimpiyat Stadyumu'nda oynanan müsabakayı İtalya 3-0'lık skorla kazandı.

Mücadelenin ilk yarısında yoğun baskı kuran İtalyanlar, pozisyona girmekte zorlanırken goller ikinci yarıda geldi.

türkiye italya

İŞTE İLK 11'LER

İtalya: Donnarumma, Spinazzola, Bonucci, Chiellini, Florenzi, Jorginho, Barella, Locatelli, Insigne, Berardi, Immobile

Türkiye: Uğurcan, Zeki, Merih, Çağlar, Umut, Okay, Ozan, Hakan, Yusuf, Kenan, Burak

Domenico Berardi kenara geldi, Bernardechi oyuna dahil oldu.

83' Şimdi önümüze bakacağız, Galler ile Bakü'de oynayacağız. Bu maç bizim için kritik olacak.

82' Oldukça iddialı geldiğimiz EURO 2020'de böylesine bir skor pek aklımızda yoktu. Ancak kafayı kaldırmamız gerekiyor. Daha grupta iki maçımız var. Bu da 6 puan demek. Yaptık, yine yapabiliriz!

81' İtalya'da Lorenzo Insigne çıktı, Chiesa girdi. Ciro Immobile de kenara geldi, Belotti oyuna dahil oldu.

80' Uğurcan Çakır topu oyuna sokmak isterken, adres şaştı. Hızlı gelişen İtalya atağı ne yazık ki moralleri dibe çekti.

79' ÜÇÜNCÜ GOLÜ DE YEDİK! Lorenzo Insigne ceza sahasında sol çaprazda topla buluştu ve köşeye net bir vuruş yaparak topu ağlarıma gönderdi.

78' Lorenzo Insigne korneri kullandı. Burak Yılmaz kafayla tehlikeyi uzaklaştırdı.

77' A Milli Takım'da Kenan Karaman kenara geldi, Halil Dervişoğlu oyuna girdi.

70' Ceza sahasına etkili geldik. Burak Yılmaz'a şut şansı vermediler. Zeki Çelik ortasını yapmak istedi ama İtalyanlar tehlikeyi uzaklaştırdı.

69' Hakan Çalhanoğlu korneri kullandı ama ceza sahası içinde faul yaptık.

68' Kenan Karaman ortasını yapmak istedi, savunmaya çarpan top kornere gitti. İlk kornerimizi kazandık.

67' A Milli Takım, İtalya karşısında bir türlü istediği oyunu sahaya yansıtamadı ve ne yazık ki kalemizde ikinci golü gördük.

Manuel Locatelli ceza sahasına yaklaştı ve şutunu çekti. Uğurcan Çakır gole izin vermedi. Tehlikeli gelmeye başladılar.

57' Lorenzo Insigne korneri kullandı. Giorgio Chiellini'den önce Merih Demiral kafayla topu uzaklaştırdı.

56' Lorenzo Insigne ceza sahasında topla buluştu. Insigne'nin şutunda top savunmamıza çarptı ve kornere gitti.

55'İtalya karşısında ikinci yarıya iyi başladık ama şanssız bir şekilde kalemizde golü gördük. Moral bozmayacağız, mücadeleye devam! Beraberliği bulabiliriz.

54' Leonardo Spinazzola sol kanattan ceza sahasına girdi, şutunu çekti ama Uğurcan Çakır izin vermedi. Sonrasında boşta kalan topa Immobile vurdu ama top farklı şekilde auta gitti.

53' ŞANSIZ AN! Domenico Berardi topu kale sahasına çevirdi. Merih Demiral'a çarpan top ağlarımıza gitti. Oldukça şanssız bir an.

51' Cengiz Ünder yaklaşık 70 metre topla birlikte İtalya kalesine gitti. Leonardo Spinazzola da yanında koştu. Cengiz'ün sol çaprazdan şutunda top Leonardo Spinazzola'ya da çarptı ve Donnaruma'da kaldı.

50' Sol bek oyuncumuz Umut Meraş tedavisinin ardından devam edebilecek.

50' Umut Meraş topu uzaklaştırmak isterken, Nicolò Barella ile sert şekilde çarpıştı ve yerde kaldı. Sağlık görevlileri oyun alanına geldi.

İKİNCİ YARIDA GOL SESİ

49' Savunma arkamıza uzun bir top! Ciro Immobile'den önce Uğurcan Çakır açıldı ve topu aldı.

48' Cengiz Ünder sol kanattan ceza sahasına girmek isterken Giovanni Di Lorenzo'nun müdahalesiyle yerde kaldı ama Hollandalı hakem devam ettirdi.

47' İtalyanlar korneri paslaşarak kullandı. Sonrasında ofsayta düştüler.

46' A Milli Takım'da Yusuf Yazıcı çıktı, Cengiz Ünder girdi. İtalya'da Alessandro Florenzi'nin yerine Giovanni Di Lorenzo oyuna dahil oldu.

İŞTE MAÇTA ÖNE ÇIKAN ANLAR

29' Burak Yılmaz topla buluşabilmek adına sürekli orta sahadaki takım arkadaşlarına koşu gösteriyor. Bravo Kral devam.

28' Haydi çocuklar, biraz daha hızlı top çevirmemiz ve biraz daha hızlı hücuma çıkmamız gerekiyor.

27' İtalyanlar en ufak bir temasta kendilerini yere atarak, Hollandalı hakem Danny Makkelie'yi baskı altına almaya çalışıyor.

26' İtalyanlar top çevirerek yarı sahamızda boşluk arıyor ama kalabalık ve güçlü şekilde iyi yer alıyoruz.

25' Kenan Karaman topla gelirken, Burak Yılmaz sağ kanada doğru koşu gösterdi. Ancak Kenan topu ayağından geç çıkarınca, Burak Yılmaz ofsaytta kaldı.

24' İtalyanlar bu dakikalarda topla birlikte fazla gelmeye başladı. Pozisyonlarını bozuyoruz ama hücuma biraz daha akılcı ve etkili çıkmamız gerekiyor. Haydi çocuklar.

23' Lorenzo Insigne yine korneri kullandı. Leonardo Spinazzola kafayla topu Giorgio Chiellini'ye indirdi ama ofsayt!

22' Lorenzo Insigne korneri kullandı, Giorgio Chiellini kafaya vurdu ama Uğurcan Çakır harika bir şekilde topu kornere çeldi.

21' Ciro Immobile ceza sahası yayından şutunu çekti, top Çağlar Söyüncü'den döndü. İtalyanlar penaltı için hakeme baskı kurdu ama devam! Pozisyon temiz!

20' Leonardo Bonucci ceza sahası dışından, oldukça uzaktan kaleyi düşündü ama top farklı şekilde dışarı gitti.

19' A Milli Takımımız topu kaptıktan sonra hızlı hücuma çıkmaya çalışıyor. Fakat İtalya hemen önde baskı yaparak, hızlı ataklarımıza şimdilik izin vermiyor.

18' Lorenzo Insigne oldukça hareketli ve sürekli savunmamızda boş alan bulmaya çalışıyor. Savunmada, Insigne'ye karşı biraz daha dikkatli olmamız gerekiyor.

17' Lorenzo Insigne ceza sahamızda sol çaprazda bir anda bomboş durumda topla buluştu. Insigne'nin ayak içi uzak direğe vuruşunda top dışarı gitti.

16' Domenico Berardi sağ kanatta etkisiz kalmasının ardından sola geldi ama ortasını yapmak isterken; Merih Demiral duvarına takıldı.

15' Manuel Locatelli'nin sert müdahalesinin ardından milli futbolcumuz Ozan Kabak kısa süre yerde kaldı ama korkulacak bir durumu yok.

14' Leonardo Spinazzola sol kanattan ceza sahasına ortasını yaptı, Merih Demiral kafayla tehlikeyi uzaklaştırdı.

GS- FB derbisinden önce Dursun Özbek'ten Ali Koç'a sürpriz hamle! GS- FB derbisinden önce Dursun Özbek'ten Ali Koç'a sürpriz hamle!

13' Domenico Berardi ceza sahası dışından sol ayağıyla kaleyi düşündü Fakat savunmamıza çarpan top havalandı ve Uğurcan Çakır'a geldi.

12' Kenan Karaman ceza sahasının biraz önünde göğsüyle topu Burak Yılmaz'a indirdi ama orada üç kişi, Kral'a baskı kurdu ve topu kazandılar.

11' Zeki Çelik'ten savunma arkasına uzun bir top! Burak Yılmaz koştu ve sağ kanattan topu ceza sahasına çevirdi. Orada bizden kimse yok! Sonrasında Hakan Çalhanoğlu topu almak isterken faul yaptı.

10' İlk 10 dakikada İtalya'ya şunu gösterdik; bu maç sizin için hiç kolay olmayacak, hem de hiç...

9' Lorenzo Insigne sol kanattan ceza sahamıza girmeye çalıştı ama Merih Demiral karşısında çıkınca geri dönmek zorunda kaldı. Sonrasında Merih Demiral topu kaptı.

8' İtalya zaman zaman savunmasını orta sahaya kadar çıkarmaya çalışıyor ancak Milli Takımımız, orta sahada duvar gibi, geçilmiyor!

7' Taraftarlarımız yine güçlü şekilde seslerini duyuruyor; "Türkiye" sesleri Roma'yı inletiyor...

6' Hakan Çalhanoğlu, Kenan Karaman'a pasını gönderdi. Kenan hemen Burak Yılmaz'ı düşündü ama savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

5' İtalya tek toplarla kalemize gelmeye çalışırken, A Milli Takımımız ceza sahasına yakın bölgede adeta kuş uçurtmuyor.

4'A Milli Takımımız, İtalya topla yarı sahamıza geldiğinde, boş alan bırakmadan iyi pozisyon almaya çalışıyor.

3' İki ülkenin milli takımları sahada mücadele ederken, tribünlerdeki taraftarlar da birbirine üstünlük kurmaya çalışıyor.

2' Domenico Berardi sağ kanatta son çizgiye gelmeden topu ceza sahasına çevirdi. Ciro Immobile'nin ön direğe yakın bölgeden vuruşunda top yan ağlara gitti.