Sigara ve alkolden alınan ÖTV miktarı yükseldi! Sigara ve alkolden alınan ÖTV miktarı yükseldi!

Balıkesir'de 66 yaşındaki ebru sanatçısı Osman Şimşek, sanatına yeterince değer verilmediğini belirterek, bu duruma tepki göstermek amacıyla eserlerini bahçe çitlerine asarak keçilere sergiledi.

Sanatına ilgi olmadığı için eylem yaptı

Kendine özgü şimşek ebrusuyla adından söz ettiren ve eserleri yurtdışındaki sergilerde de yer alan emekli öğretmen Osman Şimşek, yaptığı sanata ilgi olmadığını belirterek, sanatıyla ilgili ilginç bir eyleme imza attı.

Öğrencilere ücretsiz ders veriyor

Uzun yıllardır ebru sanatıyla ilgilenen ve Manyas Gençlik Merkezi'nde zaman buldukça ebru yapan Osman Şimşek, meraklı öğrencilere de ücretsiz olarak ders veriyor.

"Ebrunun tarihi geçmişi var"

Şimşek, ebru sanatına ilginin azaldığını söyleyerek, "Ebrunun tarihimizin derinliklerinden gelen önemli bir geçmişi var. Ancak günümüzde ne yazık ki bu ilgi gösterilmiyor. Ben de bunu bir şekilde dile getirmek için bahçemin çitlerine eserlerimi asarak sergiledim. Ebrularımı etrafında yayılan keçilere göstermiş oldum. İsterdim ki zahmetle yapılan eserlerim layık olduğu salonlarda sergilensin, ama olmuyor, ben de bu şekilde yaptım" dedi.