Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi kaleme aldığı yazıda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Yüksek Seçim Kurulu üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle verilen 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasının, İstinaf Mahkemesi tarafından onandığını öğrendiğini ve bu nedenle seçimin ertesi günü, "Değişmeyen tek şey değişimdir" mesajı verdiğini savunarak, İmamoğlu'nun CHP Genel Başkanı olmak için aday olacağını öne sürmesi üzerine kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı. 

Ortaya atılan iddia gündemi sarsarken İmamoğlu'nun avukatı Kemal Polat, basında yer alan haberlere yanıt verdi. 

Ekrem İmamoğlu'nun hapis cezası onandı mı? Avukatından iddialara yanıt gecikmedi

Gerçek Gündem'e konuşan Polat, "Konu bizim bilgimiz dahilinde. Dosya işlem sırasında. UYAP'ta da herhangi bir şey yok. Yaptığımız görüşmede de bir gelişme olmadığı söylendi" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet'le ilgili yeni iddia! Rüşvet 10 milyon mu? Cumhuriyet'le ilgili yeni iddia! Rüşvet 10 milyon mu?

Ekrem İmamoğlu'nun hapis cezası onandı mı? Avukatından iddialara yanıt gecikmedi

İddialara ilişkin Cumhuriyet'e konuşan İBB Başkan Danışmanı Murat Ongun ise şu ifadeleri kullandı; "Bugün itibarıyla İstinaf Mahkemesi'nden herhangi bir karar çıkmamıştır. İddia şeklinde yazılan bilgi manipülatif ve zamanlaması manidar operasyon haberciliği örneğidir. Hukuki süreç İstinaf Mahkemesi kararı ile tamamlanmıyor. Karar olumsuz dahi olsa uzun bir Yargıtay süreci daha var. Yazarın amacını da, bu spekülasyonun hedefini de biliyoruz."