Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayları İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, seçim sonuçlarıyla ilgili açıklama yapıyor.

Ahmet Yavuz Cumhuriyet'ten ayrıldı: Yaşına saygım nedeniyle ağır bir karşılık vermedim Ahmet Yavuz Cumhuriyet'ten ayrıldı: Yaşına saygım nedeniyle ağır bir karşılık vermedim


Ekrem İmamoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle: 

Anadolu ajansını bitkisel hayata soktunuz
Sizin sisteminize güvenmiyoruz. Kendi verilerimize güveniyoruz. Zaten bizi yanıltmadı o da Anadolu Ajansı %50.0'de neredeyse yarım saat tuttu. Devletin kurumu ama ne yazık ki bertaraf ettiğiniz Anadolu Ajansı'nı ne yazık ki bitkisel hayata soktunuz. Ama çıkaracağız. Bu sistemin hepimizi çok sıkıntıya soktuğunu biz biliyoruz. Bu ülkenin her yerinde makam araçlarıyla siyaset yaptılar. Milletimizin sıkıntısı zaten sistemle. 
Baştan beri yaptığımız açıklamalarda yavaş yavaş gerçekler ortaya çıkıyor. Yüzde 60'larda başlayan manipülasyon yüzde 45'lere indi. Şu an sisteme girilmeyen 7.5 oy var. 

Bazı verilere hiç ulaşılmadı
Aynı taktiklerle milletimizi ekranlara mahkum edecekler. Ama biz asla vazgeçmeyeceğiz. Sizlere açıklama yapmaya devam edeceğiz. Göreceksiniz biz inanıyoruz ki istatistik bildiğimiz sonuçlara yönelik süreç Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu önde görecektir. Islak imzaların yüzde 70'lere ulaştığını biliyoruz. Bazı verilere hiç ulaşılmadı. İlginç bir kurgu var orada bunu anlamaya çalışıyoruz. Hassasiyetle çalışıyoruz. Sandık görevlisi arkadaşlarımız bu süreçlere alışkınlar. Milletimizin namusu oylarımızı sonuna kadar koruyacaklar. Hassasiyet istirhamımız var. 

İllerden veri gelmedi
Anadolu Ajansı verileriyle ilgili söylenenleri eleştiriyorlar ama haksızlar. Ben 2014 seçimlerinde de yaşadım saatlerce veri akışı gelmedi. Biz daha tedbirliyiz ıslak imzalar üzerinde konuşuyoruz.Ankara'da 11 defa sayılan bölgeler var. Ankara'da 4 bin tane , Antalya'da bin tane ıslak imzalı veri gelmedi.