İBB Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, 4 çeşit yemeğin 29 TL'ye satıldığı Kent Lokantaları'nın 9'uncusunu Sarıyer'de  Hisarüstü'nde açtı.

Boğaziçi Kampüsü'nün karşısında bulunan Kent Lokantası ile birlikte üniversitenin yasaklı akademisyenlerinin, öğrencileri ile buluşacağı derslik gibi kullanılacak gençlik ofisinin de açılışı yapıldı.

Öğle yemeğini, yeni açılan Kent Lokantası'nda öğrencilerle ve akademisyenlerle birlikte yiyen İmamoğlu, ilk kent lokantasının açılışını geçtiğimiz yıl temmuz ayında yaptıklarını ve bugüne dek 700 bin yemek servisi yapıldığını anlattı.

Yemek menüsünün 29 TL'ye servis edildiğine dikkat çeken İmamoğlu'nun konuşmasından başlıklar şöyle:
*İstanbul Planlama Ajansı’nın yaptığı araştırma, ‘dönem dönem  evimde yiyecek bulunmuyor' diyenlerin oranı neredeyse yüzde 20'ye dayanmış İstanbul’da.
*Türkiye’nin göz bebeği ve dünya ölçeğinde önemli üniversitelerimizden birisi olan Boğaziçi Üniversitesi ne yazık ki son dönemde eğitimin dışında birçok konuyla toplumun gündeminde. Ve bu konu asla bizi mutlu edecek bir konu değil.
*Ne yazık ki okuldaki usule uygun olmayan, geleneğine uygun olmayan, zoraki atamalarla üniversitenin yıllardır ortaya koymuş olduğu o güçlü gelişiminin tıkayan, öğrencilerini, akademisyenlerini yok sayan bir akılla siyasi iradenin üniversiteye hükmetmesiyle kötü bir sürece doğru sürüklendi. Ve ne yazık ki burada  aylarca  TOMA’yı görmekten utanç duydum.

5 yaşındaki Zeynep'in kahreden ölümü...15 gün sonra ölümüne neden olan sürücüye tahliye! 5 yaşındaki Zeynep'in kahreden ölümü...15 gün sonra ölümüne neden olan sürücüye tahliye!

Kent Lokantası'nın açarken akademisyenlerle görüşüp önerilerini aldıklarını aktaran İmamoğlu “Lokantanın alt kısımda da akademisyenlerimizin bir kısım hizmetlerini sunabilecekleri öğrencilerle buluşabilecekleri; çünkü ne yazık ki onlar şu anda üniversitenin içinden men edilmiş durumdalar. Öğrencilerini özlüyorlar. Çok kıymetli bilim insanları. Onlara da bir saha oluşturduk ve orada öğrencileriyle buluşacak ve onlara bilgilerini aktarmaya devam edecek. Öğrenci-akademisyen ilişkisinin devamını sağlayacağız” dedi.

İmamoğlu gençlere şunları söyledi:
*Bütün bunların iyileşmesi için bu siyasi iradenin kurumlara hükmetmesinin sona ermesi lazım.
*Üniversitelerin özgürlüğünü, bağımsızlığını, oradaki o özgün aklı, gençlerin kendilerini ifade edebilmelerine yönelik  engellerin kaldırıldığı bir sürecin aslında gelişime nasıl katkı sunduğunu biliyoruz.
*Bu seçim bir rejimin, ülkemize dayatılan bir sistemin iflas ettiği ve herkesin huzursuz olduğu bir ortamda bunun değiştirilmesinin gerektiği bir seçim.
*Bu herhangi bir seçim değil. Bir partinin gidip bir partinin geleceği bir seçim ya da bir kişinin gidip bir kişinin geleceğin seçim değil.
*Bu bir sistemin bence iflas etmiş bir sistem; her yönüyle, ekonomik, eğitim, sosyal, yaşam, ilişki, diyalog, yargı, her türlü iflas etmiş bir sistemin çöpe atılıp gençliğin hayatının bundan sonraki dönemini çok daha iyi yaşayacağı bir sürecin elde edilmesinin sağlanmasının önünün açılacağı bir seçim.
*O bakımdan bu seçim aslında gençlerin seçimi. Bir seçim olsa  4-5 yıllık bir dilimi konuşuruz. Ama bir sisteme son vermek ve güçlü bir sistemi halkın özgürlüğünün, demokratik haklarının savunulduğu, kimsenin kutuplaştırılmadığı, kimsenin başkalaştırılmadığı, oylarıyla beraber insanların bölünmediği bir süreci elde edilmesini istiyorsak ki;  bu bir dönemi kapsıyor.
*Bunun tercihi onlar için hayati olacak. Biz diyoruz ki ülkemizin en az 30-40 yılını tasarlayacak, kurtaracak ihtiyaçlarını giderecek sistemi inşa edeceğiz ve bu gençlerle de olacak.
*Bu masada oturan gençlerimiz aslında önümüzdeki süreçte 50-60 yaşına kadar olan dönemlerini tariflemiş olacaklar.
*O bakımdan bu tercih gençlerin tercihi. Lütfen değişin, değiştirin ve değişime katkı sunun. Kendi geleceğinizin kararını verip kendi geleceğinizi tasarlayın. Bu sisteme hayır deyin. Yeni bir döneme evet deyin. Onun için sayın Kılıçdaroğlu’na her yerde gençlerin de huzurunda oy istiyoruz.

kent lokantası

İmamoğlu açıklamasının ardından öğrencilerle birlikte öğle yemeği yedi. Ardından da dışarıda kendisini bekleyen coşkulu kalabalığa bir sandalyenin üzerine çıkarak hitap etti. İmamoğlu şunları söyledi:

*Umuyoruz ekonomik zorlukları aştığımız günler çok yakın. İnşallah pazar gününden sonra çok güzel bir dönemi hep birlikte başlatırız.
*Bu seçim, özellikle gençlerin seçimi. Sizi zora sokan, umutlarınızı ne yazık ki yerle bir eden, mutsuz eden bu kötü sistemi bu pazar günü çöpe atın.
*Bu pazar günü bu sistemin yerine demokrat bir dönemin ve herkesin sözünün  kıymetli olduğu bir dönemin ve herkesin düşüncesini özgürce söyleyebildiği bir ülke olacağının teminatı olacak olan sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na oy verin.
*Allah’ın izniyle çok güzel bir döneme hep birlikte adım atacağız. En önemlisi ne biliyor musunuz?
*Kumpastan kurtulacaksınız, yalandan kurtulacaksınız. Baskıdan kurtulacaksınız. İftiradan kurtulacaksınız. Kötülükten kurtulacaksınız. İyilik kazanacak, güzellik kazanacak.

kent