Türkiye’nin ‘Koreli’si dünyaya açılıyor! Türkiye’nin ‘Koreli’si dünyaya açılıyor!

Belarus’un Türkiye Büyükelçisi Andrey Savinıh, ülkesinin Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la bugün yapacağı ikili görüşme öncesinde, iki ülke arasında en az 300 milyon değerinde anlaşma imzalanmasını beklediklerini söyledi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A DESTEK

Lukaşenko’dan Erdoğan’a destek: İlişkimiz yakın insanlar gibi, hatta akraba yakınlığı derecesinde.
Sputnik’e konuşan, Belarus’un Türkiye Büyükelçisi Andrey Savinıh, ülkesinin Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la bugün yapacağı ikili görüşme öncesinde açıklamada bulundu.
Lukaşenko’nun Türkiye ziyareti öncesinde iki taraf arasında görüşmelerin başladığını ifade eden Savinıh, dün Belaruslu bir iş heyetinin Ankara’ya geldiğini ve Türk partnerleri ile bugün çeşitli anlaşmalarla ilgili konuştuğunu, bugün kentte kapsamlı bir iş forumunun başlayacağını aktardı.

EN AZ 300 MİLYON DOLAR

Savinıh, “En az 300 milyon dolar değerinde anlaşma imzalanmasını bekliyoruz. Mogilyov, Grodno, Brest serbest ekonomi bölgeleri ile Türkiye’deki organize sanayi bölgeleri arasında en az yedi-sekiz anlaşma imzalanmasını, böylece iki taraf arasında endüstriyel bağlantıların da gelişmesini umuyoruz” dedi.

Savinıh’a göre, liderlerin görüşmesinde sadece ticaret ve ekonomi ile ilgili konular değil, beşeri, bilimsel ve siyasi konular da ele alınacak. Liderlerin görüşmesi her zaman belirleyici nitelikte, ikili ilişkileri birçok yıl ileri götürecek”  şeklinde konuştu.