Telefon kayıt harçlarına zam geldi... Vatandaş, Artvin Hopa'daki Sarp Sınır Kapısı'na hücum etti! Telefon kayıt harçlarına zam geldi... Vatandaş, Artvin Hopa'daki Sarp Sınır Kapısı'na hücum etti!

DOLAR 6 LİRA 15 KURUŞA YÜKSELDİ

Dolar toplantı öncesinde 6 TL seviyelerinde seyrederken kararın açıklanması ile birlikte önce 6 lira 15 kuruşa zıpladı, ardından gelen satışlarla 6 lira, 10 TL düzeyinden işlem görmeye başladı.

Yüksek Seçim Kurulu’nun İstanbul’daki yerel seçimlerin iptali ve yenilenmesi kararının ardından döviz piyasalarında hareketlilik arttı. Dolar toplantı öncesinde 6 TL seviyelerinde seyrederken kararın açıklanması ile birlikte önce 6 lira 15 kuruşa zıpladı, ardından gelen satışlarla 6 lira 10 TL düzeyinden işlem görmeye başladı. YKS kararı Türkiye’de piyasalar kapandıktan sonra açıklandı. Ancak New York ve Londra merkezli işlemlerde Türk Lirası hızla değer kaybetti. Euro kuru ise 6 lira 85 kuruşa kadar çıktı. TL’deki değer kaybı gün içinde yüzde 2’yi bulurken altının gramı da yüzde 1’lik artışla 250 TL’ye kadar yükseldi.

Dolar yaklaşık 9 ay sonra ilk kez, 6 seviyesini geçti.